ESPORTS

L’OAR Gràcia Sabadell obrirà les fases d’ascens davant l’amfitrió Roquetas Costa Almeria

Una acció del partit entre l'OAR Gràcia i el Zarautz / D. Chao

A Almeria i contra l’amfitrió. Així serà l’inici de les fases d’ascens a la Divisió d’Honor Or per l’OAR Gràcia Sabadell, després del sorteig celebrat a la seu de la Federació Espanyola d’handbol. El conjunt gracienc obrirà el foc el divendres 12 de maig contra el Roquetas Costa d’Almeria i, d’altra banda, s’enfrontaran l’Ikasa Boadilla madrileny i el Mislata valencià, encara sense horaris definits. El dissabte 13 el rival de les verd-i-blanques serà l’Ikasa i tancaran el diumenge 14 contra el Mislata.

Tot apuntava a la seu d’Almeria i no ha fallat. De totes maneres, va haver-hi una mica de suspens durant les hores prèvies perquè l’OAR Gràcia va fer la sol·licitud formal després que un grup de pares del club ho proposés a la junta directiva amb el compromís d’aconseguir una part del finançament (el cost global és d’uns 15.000 euros). El president, Salvador Gomis, va contactar amb la Federació Catalana i l’Ajuntament per tenir el seu suport. De fet, s’hauria jugat al Pavelló del Nord, amb més capacitat d’espectadors que el pavelló gracienc del carrer de Boccacio. La sol·licitud, fora de termini, va arribar a la Federació Espanyola que ja tenia decidit que es jugaria a Almeria, amb un pavelló que pot acollir un màxim de tres mil persones.

La primera valoració de l’entrenadora Carol Carmona ha estat positiva. “Jugar el primer partit contra l’amfitrió no és dolent, penso que hauria estat més complicat enfrontar-nos en el tercer, on pot estar l’ascens en joc i amb més pressió ambiental. En realitat, però, els tres rivals que tindrem són molt potents”, ha recordat.

Dos ascensos i una opció a Iberdrola

D’aquesta lligueta de quatre equips que es jugarà a Almeria, els dos primers tenen assegurat l’ascens a la Divisió d’Honor Or. Però encara podria haver-hi un premi més gros: el primer classificat accediria a una segona lligueta contra el segon, tercer i quart de la Divisió d’Honor i el campió pujaria directament a la Lliga Iberdrola, la màxima categoria estatal femenina. Seria encadenar dos ascensos en la mateixa temporada. Un pas molt complicat pel nivell dels equips.

Comentaris
To Top