Oci i cultura

‘Il trovatore’ signa un èxit fulgurant a Sabadell i marxa de gira per Catalunya

La producció operística va sumar 2.854 espectadors a les tres funcions del Teatre la Faràndula

'Il trovatore', a la Faràndula / LLUÍS FRANCO

La darrera producció de la Fundació Òpera a Catalunya, Il trovatore, va sumar 2.854 espectadors a les tres funcions del Teatre la Faràndula, a finals d’abril. Una estrena fulgurant, fregant el 90% de l’ocupació, abans d’arrencar la gira per set ciutats més: Tarragona, Granollers, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Reus, Girona i Vic.

Les entrades per a l’obra de Verdi han quedat pràcticament exhaurides a tots els teatres de les ciutats que formen part del Circuit Òpera a Catalunya. Amb aquesta gira, la fundació operística ha reafirmat la voluntat d’acostar l’òpera a tothom, amb entrades a preus reduïts als menors de 30 anys, per exemple.

La gira, a banda de la Faràndula, ha passat també pel Teatre Tarragona i el Teatre Auditori de Granollers. Dimecres arribarà al Teatre Kursaal de Manresa; al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, el divendres; al Teatre Fortuny de Reus, el dimarts vinent; al Teatre Municipal de Girona, el divendres; i finalitzarà a L’Atlàntida de Vic, el diumenge 21 de maig.

El repartiment de la producció està encapçalat per Gustavo Porta, Maribel Ortega, Carles Daza i Laura Vila. Per altra banda, la producció compta, a més, amb les veus solistes de Jeroboám Tejera, David Cervera, Mariya Melnychyn i Nacho Guzmán. Carles Ortiz assumeix la direcció d’escena i Daniel Gil de Tejada, la direcció musical i del cor, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell.

Comentaris
To Top