ESPORTS

Copa, Lliga i Champions League

/ LL. FRANCO

L’Astralpool Club Natació Sabadell va engrandir una mica més un palmarès ja històric, inigualable avui en dia, sumant un nou triplet –Champions League, Lliga i Copa de la Reina–, després d’aixecar la vintena lliga, davant el CN Mataró en el tercer i definitiu partit del ‘play-off’ pel títol de lliga (10-6). “És el millor equip del Club per ganes, il·lusió, capacitat de treball i sacrifica, i amor cap aquests colors. Si a més hi afegim victòries, em quedo sense paraules”, explica el president de l’entitat, Claudi Martí.

Era la desena vegada que sabadellenques i mataronines s’enfrontaven aquesta temporada, tots ells decisius, com les finals de la Supercopa d’Espanya, la Copa de la Reina o la Champions League. Quedava, encara, la traca final amb el títol de lliga en joc a la Finetwork Aquàtics.

I, novament, les sabadellenques van demostrar que mentre les lligues es disputin a l’aigua, l’Astralpool n’és el màxim dominador, tot i les decisions arbitrals, decisives per mirar de posar contra les cordes a les hexacampiones d’Europa: “En els cinc partits amb arbitratge nacional, hem encaixat un 40% més d’expulsions. I quan veus que la història es va repetint, tal com va succeir l’any passat, emprenya. Afortunadament, la història ha acabat bé, amb les noies a un gran nivell, especialment la Laura Ester”, analitza David Palma.

Un dels noms propis del passat dissabte i d’aquest tram final de temporada, on juntament amb la neerlandesa Sabrina van der Sloot, han estat de les waterpolistes més destacades. Prova del bon paper de la portera de l’Astralpool van ser els dos únics gols que va encaixar l’equip en les darreres dues parts: “Vam parlar amb les companyes que si volíem guanyar havíem de revertir els resultats en les darreres parts, on elles –CN Mataró– havia guanyat set vegades el darrer parcial. Sabíem que si ho aconseguíem, guanyaríem”, detalla van der Sloot, autora de quatre de les deu dianes de l’Astralpool davant les maresmenques.

En aquesta línia es manifesta Martí, qui assegura que “saben jugar, competir i sobreposar-se als problemes, com també a les derrotes, que de tant en tant també n’hi ha. Aquesta manera de treballar, que està en l’ADN del Club, ajuda a obtenir bons resultats”, defensa Martí.

/ LL. FRANCO

Amb un triplet més a les vitrines del Club, el següent repte serà configurar la plantilla de l’any vinent, on entre altres, la nord-americana Maggie Steffens, una de les millors jugadores del món que ha aixecat les darreres dues copes d’Europa del CN Sabadell, deixarà l’equip de David Palma: “He tingut el final somniat. Això ha estat, és i serà la meva casa. No m’he sentit mai per sobre de ningú, perquè sempre hem estat tretze jugadores i això ens ha permès guanyar tots els títols”, defensa Steffens, qui posa punt final a l’etapa per preparar els Jocs Olímpics de París.

Sobre la taula, entre altres moviments, el possible retorn de la neerlandesa Maartje Keuning, qui es retrobarà amb les seves companyes de la temporada passada i amb Sabrina van der Sloot. “Sé que han parlat i podria tornar, sí”, assegurava la seva compatriota Van der Sloot.

Amb l’adeu de Steffens caldrà afegir-hi el de Nona Pérez i Elena Ruiz, qui tot i tenir contracte en vigor  –Elena Ruiz– amb el CN Sabadell, ha decidit fer un canvi d’aires per jugar amb el CN Sant Andreu: “Mai m’oposaré a què marxi una esportista si pot triomfar esportivament. Als que han defensat els colors del Club sempre els hi desitjaré les millors de les sorts”, es va limitar a respondre, Martí, sense voler entrar en polèmiques.

Comentaris
To Top