Eleccions municipals 2023

Els regidors escollits a Sabadell el 28-M: qui és qui?

Els veïns de Sabadell ha dipositat la seva confiança en 27 regidors a través del seu vot a aquestes eleccions del 28-M. Ells són les persones que determinaran quin és el futur de Sabadell els pròxims quatre anys. Quins seran els reptes a entomar per impulsar la nostra ciutat. Què sí i què no. Fem un petit repàs de qui són els candidats escollits: 14 del PSC, 3 d’ERC, 3 de la Crida, 2 de Junts, 2 d’En Comú Podem,  2 de Vox i 1 del PP. Set llistes, 27 cares.

PSC

Marta Farrés: (41 anys, la Creu Alta). Actual alcaldessa en funcions de Sabadell. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, en Protocol i Relacions Institucionals, i Màster en Mediació Comunitària. Va ser regidora a l’Ajuntament de Sabadell entre els anys 2003 i 2015. Farrés també és viceprimera secretària de l’àrea d’igualtat i acció social del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

Pol Gibert: (35 anys, la Creu Alta). Diplomat en Ciències Empresarials i Màster en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament per la UAB. Diputat al Parlament de Catalunya des de l’any 2015 i primer secretari del PSC Sabadell. Primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya i membre de la junta directiva del Consell Català del Moviment Europeu. Soci de la JAS, CNS, la Creu Roja i ACNUR.

Montse González: (55 anys, la Concòrdia). Graduada en Dret, Postgrau en Lideratge i Governança Local. Oficial administrativa del torn de nit al servei d’urgències de l’Hospital Taulí des de l’any 1989. Ha estat presidenta del Comitè d’Empresa del Parc Taulí, responsable de Sanitat a la UGT del Vallès Occidental. Quarta tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu entre 2019 i 2023. 

Eloi Cortés: (31 anys, Sant Oleguer). Graduat en Ciència Política i Gestió Pública per la UAB i Màster en Política Social, Treball i Benestar per la UAB. En el mandat 2019-2023 ha exercit com a regidor d’Acció Social i Habitatge i districte cinquè a l’Ajuntament de Sabadell. Cortés també ha treballat en l’àmbit de la recerca en ciència política i desenvolupant projectes de sensibilització i cooperació en el camp del refugi i les migracions.

Mar Molina: (43 anys, la Creu de Barberà). Advocada i membre no exercint de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sabadell. Fins ara ha exercit de tinenta d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, regidora de Desenvolupament Urbà, Transició Energètica i Patrimoni i regidora del districte sisè a l’Ajuntament de Sabadell. Secretària d’acció territorial del PSC Sabadell.

Adrián Hernández: (39 anys, la Roureda). Diplomat en Relacions Laborals i llicenciat en ciències del treball. Va cursar un màster de Direcció en Recursos Humans i va ser president del comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa i delegat sindical de la UGT. Líder i portaveu de Ciutadans entre 2015 i 2023. Soci de l’agrupació andalusa San Sebastián de los Ballesteros i ‘hermano honorífico’ de l’Hermandad del Rocío.

Marta Farres alcaldessa

/ VÍCTOR CASTILLO

Carles de la Rosa: (50 anys, la Concòrdia). És llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona, i va cursar el CAP per la UAB per poder impartir classes de secundària. Al llarg de deu anys va ser el Supervisor del Centre d’Emergències de Catalunya al centre de la Zona Franca. Fins ara ha estat regidor de Cultura i del districte primer a l’Ajuntament de Sabadell.

Laura Pineda: (31 anys, Ca n’Oriac). Laura Pineda és veïna de Torreguitart que actualment viu a Ca n’Oriac. Des de fa vuit anys és mestre i coordinadora a l’escola pública, tot i que ara ho compagina amb la seva tasca com a formadora experta en competències digitals al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Sílvia García: (25 anys, Ca n’Oriac). Graduada en Ciències Polítiques i Gestió Pública per la UAB i actualment treballa com a tècnica superior al Departament d’Educació. Té responsabilitats orgàniques a Secretaria de Feminismes tant a les JSC a Sabadell com en l’àmbit de Federació del Vallès Occidental Sud. Activista feminista i lluitadora pels drets de les persones.

Manolo Robles: (63 anys, Ca n’Oriac). Diplomat en Filologia Castellana i Postgrau d’Educació Física. Va començar la seva trajectòria en el món de l’educació com a mestre a l’Escola Sant Julià, on també va ser director com a l’Institut Agustí Serra. Participa activament a l’associació de veïns de Ca n’Oriac. En el mandat que tanca ha estat regidor d’educació i del districte tercer de l’Ajuntament de Sabadell.

Laura Reyes: (44 anys, la Creu Alta). És vicepresidenta de la Federació Catalana de Triatló i responsable d’oficials. Jutge de triatló des de l’any 2002, ara és Jutge Internacional N4 ITU. Ha sigut responsable d’oficials i Jutge Àrbitre en proves com Copes del Món i d’Europa de Triatló. Presidenta del Consell Esportiu de Sabadell i Membre del Consell Directiu de la UCEC. Entre 2019 i 2023, regidora d’Esports i del districte segon.

Víctor Motos: (40 anys, Can Rull). Diplomat universitari en Infermeria per la UAB, diplomat en Comunicació i Lideratge Polític per la UAB i Màster en Cures d’Infermeria en Pacient Cardiològic per l’Hospital Sant Pau. Infermer assistencial a urgències i malalts crítics a l’ICS. Voluntari a la Creu Roja i col·labora amb Proactiva Open Arms. És delegat sindical del Sindicat d’Infermeria de Catalunya.

Antonio Rodríguez: (62 anys, Centre). Economista per la UAB, Màster en Història Contemporània per la UAB i, en l’actualitat, doctorand (realitzant el doctorat) d’Història Comparada Política i Social a la UAB. Va ser regidor el darrer mandat de Toni Farrés, responsable d’Organització i Recursos Humans. Ara com ara és militant del PSC des del 2015 i coordinador de les entitats Federalistes d’Esquerres de Sabadell. 

Sonia Sada: (49 anys, Can Llong). Sonia Sada és tècnica Auxiliar Administrativa i té un Postgrau en Socialdemocràcia, Polítiques Públiques i Nous Riscos Laborals per la UB, entre d’altres estudis. Sada ha exercit de regidora de Cicles de Vida i Salut, del Programa dels SSFF i Cementiri i del Districte 7è a l’Ajuntament de Sabadell (2019-2023). Forma part de la Junta de l’Associació de Veïns de Can Llong.

ERC

Gabriel Fernàndez: (51 anys, Centre). Nascut a Montevideo (Uruguai). Veí de Sabadell des del 2003. Ara, portaveu d’ERC a l’Ajuntament diputat d’ERC a la Diputació de Barcelona. Entre el 2015 i el 2019 va ser regidor d’Acció Social a l’Ajuntament de Sabadell. Anteriorment, era el gerent de l’Associació Stop Sida (2012-15), va dirigir el moviment polític fundat per Pasqual Maragall anomenat Ciutadans pel Canvi (2009-2012).

Sílvia Renom: (46 anys, Centre). Va passar la infància i adolescència a Cifuentes. Llicenciada en Història a la UAB i estudiant del màster en Direcció d’empreses per la UOC. Té formació en gestió pública, d’entitats del tercer sector, voluntariat i associacionisme i comunicació i turisme. Del 2015 al 2019 va ser regidora de CiU a Sabadell. Té una petita empresa dedicada a la consultoria estratègica d’organitzacions.

Santi Valls: (50 anys, Centre) Llicenciat en Geografia, diploma d’Estudis Avançats pel Departament de Geografia Humana de la UB i en Gestió Pública, tècnica i jurídica del medi ambient. Postgrau en Desenvolupament i Promoció del Comerç Urbà (UOC) i en Dret Urbanístic (UAB). Professor de cartografia i fotointerpretació de l’International University Study Center. Presideix la secció local d’ERC, i és regidor des del 2019.

La Crida per Sabadell

Nani Valero: (54 anys, Can Puiggener). És educadora social i membre de les Bruixes del Nord. L’any 2008 va entrar a l’Ajuntament de Sabadell com a funcionària i l’any 2019 va deixar el seu lloc a l’administració per iniciar-se com a regidora a l’oposició. És sòcia d’Òmnium Cultural i també activista sindical. Entre el 2002 i el 2007 va ser presidenta executiva del Consell de la Joventut i l’Esplai de l’Hospitalet.

Anna Lara: (39 anys, la Creu Alta). Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració a la UAB (2002-2006) i Màster de Màrqueting Polític. Va ser portaveu de la Crida per Sabadell del 2014 al 2016, militant de la PAH fins a l’any 2016 i és membre de l’AMPA Escola Creu Alta. Des del 2019 que és regidora de la Crida per Sabadell a l’oposició. Es considera cooperativista d’arrel vallesana i promou l’ús de la bicicleta.

Oriol Rifer: (36 anys, la Creu Alta). Oriol Rifer és mestre i psicopedagog. Membre d’El Tallaret i activista per la ciutat des del moviment associatiu i veïnal de la Creu Alta. Reivindica una escola pública, inclusiva i de qualitat. Interessat en la cultura, i vinculat també al teatre de barri, ha representat obres al Teatre Sant Vicenç de Sabadell. 

nani eleccions

D. Chao

Junts per Sabadell

Lluís Matas: (Centre, 51 anys). Nascut a Can Rull. Diplomat en Direcció General (ESADE). Postgrau Màrqueting Comunicació Gastronòmica i Enològica. Emprenedor. Ha estat regidor de l’Ajuntament de Sabadell del 2021 al 2023, quan la ja exconsellera Lourdes Ciuró va deixar l’acta de regidora i va assumir la conselleria de Justícia. Les aficions de Lluís Matas són la cuina, viatjar i el cinema i les sèries.

Katia Botta: (Centre, 46 anys). Botta prové de Treviso (Itàlia), però fa més d’una dècada que viu a Sabadell. És presidenta del Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca des del 2022 i representant de la Confederació catalana de Fusta. Directora de Serveis corporatius a Serret Mobles. Botta no té afiliació política i va a la candidatura com a independent. La seva primera incursió a la política va ser l’any 2019 amb la campanya de Junts per Sabadell, que aleshores encapçalava Lourdes Ciuró. Es va presentar com a número 12.

En Comú Podem

Joan Mena: (Torre-romeu, 47 anys). És llicenciat en Filologia hispànica per la UAB i és professor. És exdiputat al Parlament de Catalunya (2012-2015) i des de l’any 2015 diputat al Congrés, a Madrid, fins a l’actualitat. Va formar part del partit polític Esquerra Unida des del 1998. Va ser elegit regidor a l’Ajuntament de Sabadell per la coalició ICV-EUiA el 2007: vuit anys després, torna a la política municipal.

Alejandra Sandoval (47 anys, la Creu Alta) Alejandra Sandoval és psicòloga, pedagoga i psicopedagoga experta en salut mental. És també la coordinadora de Sabadell en Comú Podem. És militant de Podem des de l’any 2014 i a l’anterior cita als comicis municipals, els del 2019, va anar a les llistes de Sabadell en Comú com a número 4.

Vox

Nuria Acacio: (51 anys, la Roureda). La sabadellenca Nuria Acacio, de cinquanta-un anys, és llicenciada en Dret, i en l’àmbit professional s’ha dedicat als Recursos Humans i a l’assessorament fiscal, laboral i jurídic. De petita va créixer al barri de Cifuentes i en l’actualitat, a la Roureda. Acacio va afiliar-se al partit d’extrema dreta l’any 2019, i quatre anys després representarà Vox al consistori de la ciutat.

César José Gil: El Diari de Sabadell no ha pogut aconseguir informació del número 2 de la llista de VOX, encapçalada per Nuria Acacio.

PP

Cuca Santos: (Torreguitart, 54 anys). Cuca Santos, nascuda a Madrid, és llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la UNED i va ser regidora de l’Ajuntament de Sabadell entre el 2011 i el 2015. L’any 1986 va entrar a les Noves Generacions d’Aliança Popular, que després seria el Partit Popular. També és afiliada del Centre Cultural de la Virgen de Gracia, a Can Puiggener.

Comentaris
To Top