Ciutat

Quins han estat els millors treballs de recerca d’aquest curs a Sabadell?

Sabadell va aplaudir dilluns els millors treballs de recerca en la vint-i-dosena edició del Certamen Montserrat Miró de Recerca

Sabadell va aplaudir ahir dilluns els millors treballs de recerca en la vint-i-dosena edició del Certamen Montserrat Miró de Recerca. La jornada distingeix els treballs més sofisticats d’estudiants de secundària de Sabadell i Sant Quirze del Vallès; i l’organitza anualment la Fundació Bosch i Cardellach conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental. En un acte al Casal Pere Quart, amb prop d’un centenar de persones —sobretot entre participants, tutors i familiars—, el jurat va distingir amb el primer premi a Queralt Canals, de l’Escola Pia, pel seu treball El mosquit tigre en els barris de Sant Quirze del Vallès. El segon se’l van endur les estudiants de l’Escola Industrial Aina Luna i Núria Martínez, autores de La mutilació genital femenina; i el tercer va ser per Refugis antiaeris de la Guerra Civil Espanyola a Sabadell, de Marina Corcuera, de l’institut Pau Vila. També van repartir-se dos accèssits, un per L’ús social del català, de Mohamad Osama Al-Shwiky, i l’altre per Síntesi de sabons, realitzat per Aroa Montero. Ambdós, estudiants de l’Institut Jonqueres.

Queralt Canals – 1r premi

Amb el treball El mosquit tigre en els barris de Sant Quirze del Vallès. Escola Pia.

Aina Luna i Núria Martínez – 2n premi

Amb el treball La mutilació genital femenina. Escola Industrial.

Marina Corcuera – 3r Premi

Amb el treball Refugis antiaeris de la Guerra Civil Espanyola a Sabadell. Institut Pau Vila.

Premi Ciutat de Sabadell

El jurat va distingir l’estudiant de l’institut Sabadell, Daniel González, amb el premi Ciutat de Sabadell —que valora la incidència de l’exercici amb la ciutat— pel treball Estudi empíric de la problemàtica de la calç a Sabadell. Es tracta d’una exhaustiva anàlisi pràctica de la duresa de l’aigua i el problema de la presència de la calç. En la seva recerca desmitifica alguns prejudicis i equívocs populars. Així mateix, ha detallat i analitzat algunes activitats relacionades, com ara el sector comercial que es dedica a aquest camp, i ha elaborat algunes aportacions en relació amb un ús responsable i sostenible de l’aigua a la ciutat.

El jurat va atorgar el premi a aquest treball pel rigor, la capacitat i la competència científica que demostra l’autor, ja que tracta d’un tema molt comú en les preocupacions de la majoria de la població de la ciutat de Sabadell, tal com és la salubritat de l’aigua de l’aixeta que es consumeix diàriament.

En l’edició corresponent al curs 2022-23 s’han presentat un total de 27 treballs de recerca de 13 centres diferents, 12 d’àmbit cientificotecnològic, 6 de l’àmbit social i humanístic; 3 de l’àmbit sociolingüístic i 6 de l’àmbit salut-psicològic. Pel que fa al Premi Ciutat de Sabadell d’àmbit local, van presentar-se sis treballs.

Daniel González – Premi Ciutat de Sabadell

Amb el treball Estudi empíric de la problemàtica de la calç a Sabadell. Institut Sabadell.

El primer premi i el premi Ciutat de Sabadell van premiar-se amb una dotació econòmica de 700 euros. El segon lloc va premiar-se amb 500 i el tercer amb 300.

Comentaris
To Top