Vallès

FOTOS | L’espectacular pluja torrencial provoca el caos a la xarxa viària vallesana

Les fortes tempestes que han arribat aquest dimarts a primera hora de la tarda han provocat diversos problemes, especialment en la mobilitat, en alguns punts del Vallès Occidental. Un dels municipis més afectats per la pluja ha estat Terrassa, on s’han vist imatges espectaculars de la calamarsada.

Tal com han mostrat diversos usuaris a través de les xarxes, la pluja ha provocat inundacions en punts com la Rambla de Terrassa i una crescuda espectacular de la Riera de les Arenes a Matadepera. A la cocapital vallesana, la tempesta ha alterat els horaris en els serveis d’autobusos, provocant també el col·lapse a la xarxa viària. Segons ha detallat el Servei Català de Trànsit, durant prop d’una hora, han quedat tallades la C-16, la C-58 i la B-40 a Terrassa fruit de les inundacions. Cap a les 18 hores, la circulació ha quedat restablerta.

També a la ciutat egarenca, el Museu de la Tècnica de Terrassa (MNATEC) ha hagut de ser desallotjat enmig de l’intens xàfec que ha caigut a la ciutat, que ha deixat 46,2 litres d’aigua per metre quadrat en mitja hora i ha desbordat unes rieres que han arrossegat alguns cotxes. En el cas del museu, l’avís que ha alertat els Bombers indicava l’esfondrament d’un mur del soterrani. Les primeres informacions indiquen que el dany no és estructural.

L’intens patac d’aigua que ha caigut a Terrassa, amb 46,2 litres d’aigua per metre quadrat en mitja hora, ha desbordat rieres i ha atrapat alguns vehicles, que han estat arrossegats pel cabal d’aigua.

A indrets com Vacarisses (Vallès Occidental) s’han recollit 34,2 litres d’aigua per metre quadrat en mitja hora, quantitat idèntica a la que ha caigut a Òdena (Anoia). A Fornells de la Selva n’hi ha hagut 32,1. Està activada l’alerta del pla Inuncat.

Per la seva banda, els Bombers indiquen que entre la una del migdia i dos quarts de quatre de la tarda han fet 13 serveis a la Regió d’Emergències Centre, 6 a la Regió d’Emergències Nord, 5 a la de Girona, 4 a la regió Sud i 1 a la de Tarragona.

Comentaris
To Top