Ciutat

El Taulí intervé amb èxit un nounat amb una malformació a l’esòfag en una cirurgia d’alta complexitat

Durant les primeres hores després d’haver nascut, l’equip d’infermeria va detectar que el nounat no podia alimentar-se perquè s’ofegava

L'equip d'intervenció

L’equip de cirurgia pediàtrica de l‘Hospital Parc Taulí de Sabadell va intervenir d’urgència el mes passat un nounat de 2,8 kg que presentava una atrèsia esofàgica. Durant les primeres hores després d’haver nascut, l’equip d’infermeria va detectar que el nounat no podia alimentar-se perquè s’ofegava. Seguidament, va comprovar-se que havia nascut amb una estranya malformació a l’esòfag. La part superior i la part inferior de l’esòfag no estaven unides, i la part inferior estava unida a la tràquea.

“Aquest defecte en la formació d’aquesta part del cos és molt poc freqüent i només passa una vegada cada 4.000 o 5.000 naixements”, apunta el director de Cirurgia Pediàtrica, el Doctor Bernardo Núñez, que afegeix que “els nadons que neixen amb aquesta patologia, no poden passar els aliments a l’estómac i tenen dificultats per a respirar quan ingereixen aliments”.

Una intervenció complicada

La intervenció d’urgències que se li va fer al nadó va considerar-se complicada per baix pes del pacient. Es va practicar una cirurgia mínimament invasiva, realitzada per primera vegada al Taulí, i que no requerir obrir el tòrax. Es van fer tres incisions de 3 mm i una de 5 mm a la zona del tòrax per poder reparar i unir les dues seccions de l’esòfag que havien quedat separades.

L’operació va comptar amb la presència del Doctor Jorge Godoy, expert en cirurgia mínimament invasiva neonatal; i es va poder efectuar l’operació gràcies a l’expertesa dels diferents equips del Taulí que hi van intervenir.

Un èxit

Tot i la complicació de l’operació, la intervenció va ser tot un èxit i el nadó ja va ser donat d’alta i es recupera correctament després d’aquesta intervenció sense cicatrius al tòrax.

Comentaris
To Top