Ciutat

Onada de robatoris en cases de la Creu Alta: “Estem molt espantats”

Els veïns han denunciat quatre assalts i els Mossos ja estan investigant els casos

Onada de robatoris a la Creu Alta. Els veïns d’una illa de cases concreta del barri han denunciat en l’última setmana quatre robatoris i dos intents d’assalt més a la zona. “Ens han robat joies, rellotges i tot el que van trobar de valor a l’habitació”, explica el Francesc, una de les víctimes. Els domicilis afectats comparteixen una sèrie de característiques que les han posat en el punt de mira dels lladres.

Els assalts, expliquen, s’han produït habitualment entre les 9 i les 12 de la nit, aprofitant quan l’indret ja és fosc. Alguns dels robatoris, remarquen, han tingut lloc amb els propietaris presents a l’interior de la casa. “Creiem que pugen per la terrassa que dona al dormitori i entren per l’habitació. Ho fan fins i tot quan hi ha gent al menjador“, lamenta.

Mossos ha iniciat una investigació

“És un cop molt dur”, confessa el Francesc, que ho va patir en primera persona la setmana passada. “T’ho trobes tot remogut i és molt impactant. D’entrada, no saps ben bé què t’han pogut treure. I això és molt angoixant”, diu, encara amb la por al cos. En el seu cas, les pèrdues econòmiques ascendeixen al voltant del miler d’euros.

Els casos ja han estat denunciats als Mossos d’Esquadra, que són coneixedors de la situació i en els últims dies han iniciat les investigacions pertinents. En les tasques s’hi ha incoporat la policia científica, que ha fet comprovacions en els habitatges afectats. De moment, han recomanat als veïns prevenció, posant càmeres de seguretat i algun sistema d’alarmes, amb sensors de moviment. Alhora, recorden que cal trucar directament al 112 en cas d’observar moviments estranys en l’entorn. “Pel que sembla, l’illa tenia un punt dèbil d’accés i se n’han aprofitat. Els lladres han trobat un filó”, apunta el Francesc. En aquest escenari, els veïns reclamen més vigilància policial a la zona, en plena onada de robatoris.

Comentaris
To Top