Vallès

Els resultats dels plens d’investidura al Vallès: així queden les alcaldies

votacions Sabadell
Votacions a Sabadell durant el 28 M / David Chao

Els resultats del 28 M al Vallès Occidental van ser força clars. I és que a gran part de la comarca hi va haver victòries socialistes. Durant aquestes setmanes les negociacions i pactes s’han produït als municipis. Així doncs, aquest dissabte els ajuntaments de la comarca han celebrat els seus plens d’investidura. A continuació us expliquem com han quedat els diferents consistoris i posem cara als nous alcaldes i alcaldesses.

SANT LLORENÇ SAVALL

Joan Solà (ERC) renova els suports com a alcalde

Joan Solà (ERC) repeteix com a alcalde de Sant Llorenç Savall. El republicà va obtenir 6 regidors i podrà governar amb majoria.

investidura st Llorenç

/ Twitter ERC_Savall

MATADEPERA

Relleu a Matadepera, amb SOM-HI com la més votada

SOM-HI, amb Guillermo Montagut al capdavant, va guanyar les eleccions amb un 34,2% dels vots i 5 regidors. Amb el seu vot sumat al d’Anna Pinyol (ERC) aquesta candidatura independent governarà per primer cop el municipi.

Guillem montagut

/ Ajuntament Matadepera

CASTELLAR DEL VALLÈS

Ignasi Giménez (PSC) revalida l’alcaldia

Cap sorpresa a Castellar del Vallès on el ja ‘veterà’ Ignasi Giménez ha tornat a ser escollit. D’aquesta manera el socialista torna a governar al municipi com ha fet durant els últims 16 anys i ho torna a fer amb la majoria absoluta de 12 regidors.

/ Victor Castillo

SENTMENAT

El PSC, la força més votada rep el suport de Junts

A Sentmenat la batllia ha estat per Montse Rueda. La socialista va aconseguir ser la més votada amb 3 regidors i governarà amb el suport dels 2 regidors de Junts.

montse rueda sentmenat

/ Ajuntament Sentmenat Twitter

PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

Majoria absoluta d’ERC, amb Lozano com a alcalde

Oriol Lozano ha estat proclamat alcalde després d’obtenir majoria absoluta amb 12 regidors. D’aquesta manera el republicà ja no dependrà de la coalició amb Junts, l’existent durant l’últim mandat.

oriol lozano

/ Twitter

POLINYÀ

El PSC referma la seva posició de força a l’Ajuntament

A Polinyà el socialista Javier Silva repeteix mandat, altre cop amb majoria absoluta com ja va fer el 2019.

Javi Silva Polinya

/ @JaviSilvaP

BARBERÀ DEL VALLÈS

Garcés (PSC) es consolida amb 7 regidors

A Barberà Xavier Garcés tornarà a liderar l’ajuntament. El socialista revalida càrrec amb la majoria absoluta de 12 regidors, igual que va fer el 2019.

xavier garces barbera

/ @ajuntamentbdv

SANTA PERPÈTUA DE LA MOGUDA

Isabel Garcia torna a ser l’alcaldessa

Els comuns repeteixen a Santa Perpètua de la mà d’Isabel Garcia. El partit lila va quedar-se a un regidor de la majoria absoluta en obtenir 10 regidors. És per això que ha hagut d’arribar a un acord de coalició amb ERC que li ha donat suport amb els seus 4 regidors.

Isabel garcia santa perpetua

/ @ajuntamentSPM

BADIA DEL VALLÈS

El PSC guanya un regidor i Eva Menor serà l’alcaldessa

A Badia el PSC ha tornat a obtenir majoria absoluta, arribant aquest cop a 11 regidors. Així doncs, Eva Menor governarà de nou la ciutat.

Eva menor badia

/ @AjuntamentBadia

CERDANYOLA DEL VALLÈS

El PSC guanya força i continuarà governant

A Cerdanyola el PSC també manté alcaldia. Ho fa de nou amb Carlos Cordón i un cop més amb majoria. En aquest cas superior a la del 2019 passant de 9 a 14 regidors.

carlos cordón cerdanyola

/ @Cerdanyola

RIPOLLET

Canvi de partit majoritari: irromp el PSC

A Ripollet una coalició formada pel PSC (10 regidors) i ERC (2 regidors) ha fet alcalde al socialista Lluís Tirado. D’aquesta manera la ciutat canvia de mans i deixa enrere el govern d’Ara Decidim Ripollet.

Lluís tirado ripollet

/ @AJRipollet

MONTCADA I REIXAC

El PSC agafa el relleu dels comuns

A Montcada el socialista Bartolo Egea ha pres possessió del càrrec. El nou alcalde governarà gràcies als seus 7 regidors, el vot a favor de Vivim (2 regidors) i l’abstenció del PP (2 regidors).

Bartolo Egea montcada

/ @AjMontcada

GALLIFA

Sistema de llistes obertes a la localitat vallesana

El nou consistori de Gallifa estarà format per 4 representants d’ARA i 1 del PSC. Fins ara, l’alcalde ha estat Mateu Comalrena de Sobregrau i Esteve, de Junts. Les eleccions al municipi es fan amb llistes obertes, votant directament els candidats.

Comentaris
To Top