Ciutat

El teu defensor: més d’un centenar de casos atesos

Fa uns mesos, vam rebre una trucada a redacció. “Passeu-me amb el defensor, que m’han dit que millor truqui aquí que no pas a l’Ajuntament”, ens deia una lectora. El boca-orella havia fet la seva feina: després d’alguns casos resolts, una amiga li havia recomanat que contactés amb el Diari. Aquesta és la gran força dels mitjans de comunicació: no només donem veu, el Diari també ha volgut ser intermediari i reclamar una solució a les vostres inquietuds. Com el cobrador del frac. Insistir, anar darrere, demanar. Fer que la vostra veu s’escolti. 

L’any 2020, després de tornar a redacció postconfinament, vam engegar aquesta secció, que es va cuinar mentre estàvem tancats entre quatre parets. Va ser la nostra dissenyadora, la Jennifer, que ens va dir: “Ei, això estaria molt bé!”. Dit i fet. Ella se’n va encarregar de donar-li forma i dibuixar com seria, i nosaltres d’omplir-ho de contingut, propostes i solucions.

El repte no era fàcil: nosaltres, des de redacció, pensàvem que no podríem incidir d’una forma tan evident sobre la vida de les persones. Però la perspectiva que ens dona el temps ens ha demostrat que no ha estat així. Hem atès més d’un centenar de casos en els darrers tres anys. Totes han rebut una resposta on l’Ajuntament, companyies o altres responsables han hagut de rendir comptes als veïns afectats. I moltes han rebut una solució que ja està resolta.

Què hem tractat? Des de millores de vorera, atenció a alguna plaga, neteja d’espais, problemes amb el subministrament de llum, demandes vinculades a la circulació i el trànsit, reparació de semàfors, trasllat de contenidors, entre moltes altres. Aquesta secció ha estat també clau per fer arribar les principals preocupacions, demandes o consideracions als nostres responsables polítics.

Us estem enormement agraïts per la confiança. I recordeu, volem conèixer el vostre cas i buscar-hi una solució plegats. Cada dissabte, rebrem les vostres històries. Tu ho expliques, el Diari respon. Ens pots contactar per correu electrònic a [email protected].

Alguns casos resolts

La vorera de l’Illa Magna

Miquel Ferrer, veí del barri de les Termes, denunciava a l’estiu de 2021 l’estat d’un tram de la vorera del carrer de l’Illa Magna. Ell i altres veïns com Pepe García o Noelia Hernández asseguraven que travessar aquest carrer era un risc, especialment per a la gent gran que hi viu. Mesos després, l’Ajuntament de Sabadell ja iniciava la reparació de la vorera, després que afirmés al Diari, inicialment, que la intenció era estendre les obres que aleshores s’estaven executant al barri, tot i que aquesta obra no estava prevista.

 

Part de la transformació del carrer de Goya

La María és una lectora i veïna del carrer de Goya, que demanava que s’arreglés l’estat del paviment. La dona ens escrivia l’any 2020 i explicava que caigut tres cops a aquesta vorera i que volia que s’hi fessin obres per a reparar-ho. Les arrels dels arbres havien aixecat el paviment i hi ha forts desnivells, socs i voreres aixecades. Aleshores, hi havia pendent un projecte integral de millora que, tot i que estava aprovat, no estava licitat. Fa tres mesos, les obres acabaven i aquest carrer de Campoamor s’ha convertit en una rambleta. “Ara hi ha espais d’ombra i puc passejar sense por”, deia la veïna, que ara ja té 89 anys. Ho celebrem, María!

Moure una fitxa

L’any 2020, escrivia Jaume Contreras per denunciar que a la carretera de Barcelona, cantonada amb el carrer de Ramon Llull, hi havia cinc contenidors que dificultaven la visibilitat als cotxes i que posaven en perill els vianants que travessaven aquesta via. Ho havien notificat a la Policia, però no sabien a qui més dirigir-se. Malgrat que l’Ajuntament considerava que, tècnicament, la col·locació era correcta, van enviar els serveis tècnics municipals a revisar la ubicació dels contenidors. I es van col·locar aquests elements sobre la vorera –abans ocupaven part de la carretera– per millorar la visibilitat de vehicles i vianants. Un gest que els veïns van agrair.

Comentaris
To Top