Ciutat

La revetlla de Sant Joan a Sabadell: 20 contenidors cremats i 4 incendis de matolls

La revetlla de Sant Joan ha deixat poques incidències a Sabadell. La major part de les actuacions s’han centrat a apagar focs. Sobretot les d’una vintena de contenidors que s’han cremat a la ciutat. Segons l’Ajuntament, aquest fet representa una reducció de la quarantena afectada l’any passat. Pel que fa al Taulí enguany s’ha registrat l’entrada de menors atesos per traumatologia lleu i nou adults per intoxicacions etíliques.

Nit relativament tranquila

El vespre entre el 23 i 24 de juny ha estat més tranquil, en comparació d’altres anys. Els serveis municipals han actuat, en gairebé una 60a de serveis, per apagar 5 fogueres no autoritzades als carrers Mestre Planas, Sarajevo, Bosc, Ferrer i Vidal i Lusitània. L’extinció de petits focs a matolls i arbres ha estat una de les altres intervencions. Concretament, 4 focalitzats als carrers Camarasa, Valira Baixa. Benidorm i ronda Bellesguard pel que fa als matolls i 2 d’arbres a pl. Taulí i carrer Sau. Respecte al llançament de petards als voltants del Taulí i del Parc Central del Vallès s’ha intervingut per ús de pirotècnia en zona boscosa o amb perill. A les carreteres la situació també ha estat calmada, amb 13 controls d’alcoholèmia amb resultat positiu.

incidències sant joan

Personal de neteja, fent tasques de recollida de petards /Ajuntament

Menys trucades al 112

Enguany el 112 ha atès fins a la mitjanit 2.866 trucades per 1.635 incidents relacionats amb la revetlla. Barcelona és el municipi on m’és se n’han registrat, amb 1.939. El segueixen l’Hospitalet de Llobregat amb 422, Badalona amb 345, Sabadell i Tarragona amb 220 i també la veïna Terrassa amb 208. A la nostra ciutat les dades es poden considerar positives, ja que l’any passat en van ser 324.

incidències sant joan

Servei de neteja al barri de Les Termes / Ajuntament

Un 32% menys d’alertes

En aquesta revetlla, el 112 va atendre 2.866 trucades per 1.635 incidents relacionats amb la festivitat a tota Catalunya. Barcelona és el municipi on m’és se n’han registrat, amb 1.939. El segueixen l’Hospitalet de Llobregat amb 422, Badalona amb 345, Sabadell i Tarragona amb 220 i també la veïna Terrassa amb 208.

A la nostra ciutat, les dades es poden considerar positives tenint en compte que l’any passat en van ser 324. Ara bé, també cal tenir en compte que es tracta de la quarta ciutat catalana que més trucades ha reportat, per davant de Terrassa. En el global del país, han incrementat un 30,23% de les trucades al telèfon d’emergències respecte a les dades de 2022.

Els bombers, centrats al Vallès

La tranquil·litat a Sabadell contrasta amb la convulsió a la resta de la comarca. Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han hagut d’apagar focs o intervenir a 132 punts diferents del Vallès Occidental per incendis de vegetació,  de contenidors, vehicles o habitatges i altres serveis diferents.

El Vallès, de fet, ha estat la segona comarca catalana que més serveis ha concentrat per part dels bombers, només superada  pel Baix Llobregat (155) i per davant del Barcelonès (109), el Maresme (40) i l’Alt Empordà (38). 

Pel que fa a les trucades al 112, la nostra comarca n’ha concentrat l’11,1% del total a Catalunya, amb 819 trucades, només per darrere del Barcelonès (2.229 trucades) i per davant del Baix Llobregat (707 trucades). 

Una mirada global

La situació a Sabadell, però, sí que ha estat excepcional si la comparem amb les incidències al conjunt de Catalunya. Si bé a la nostra ciutat no es van haver de lamentar cremades o lesions greus durant la revetlla de Sant Joan, la situació a la resta de municipis no va ser la mateixa: en total, 477 persones van ser ateses en hospitals o ambulatoris per cremades, lesions, amputacions o afectacions oculars provocades per les fogueres o els petards. I un d’ells va morir en  saltar d’una foguera.

A Catalunya, pel que fa al tipus de lesions, es van registrar 167 cremades, de les quals 154 lleus, 13 de greus, 45 traumatismes o amputacions i 64 lesions oculars. Entre tots els casos atesos, hi havia 170 menors d’edat (105 menors d’11 anys i 65 entre 11 i 17 anys). 

Comentaris
To Top