Vallès

Inversió multimilionària per millorar la xarxa viària que connecta el Vallès

Es preveuen actuacions per millorar el paviment a l’A-2, l’AP-7, la B-20 o la B-40

La xarxa viària vallesana experimentarà millores en els pròxims anys. El govern espanyol ha anunciat que invertirà un total de 39 milions d’euros a Catalunya per millorar el paviment de carreteres i autopistes, segons ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres. El ministeri de Transports preveu actuacions a la demarcació de Barcelona a l’A-2, l’AP-7, la B-20 o la B-40, en diferents trams que encara no han estat definits.

Es tracta de recursos que formen part d’un paquet de 414 milions d’euros al conjunt de l’Estat i que serviran per millorar i fer actuacions preventives en 1.515 quilòmetres de via. Més enllà de les actuacions a la demarcació de Barcelona, a la resta de Catalunya es preveuen millores en punts de l’A-2, l’AP-7 i l’N-2A a Girona; l’AP-2, l’N-2 o l’N-240, a Lleida; i l’AP-2 i l’N-340 a Tarragona, entre altres. Segons ha detallat en un comunicat, el ministeri de Transports farà la licitació dividida en 3 contractes i 25 lots.

En concret, a Catalunya li corresponen dos lots, de 16,6 i 22,46 milions d’euros, respectivament. El govern espanyol ha avançat que els contractes tenen una vigència de tres anys, amb una possible pròrroga de dos més. En la contractació es tindran en compte “bones pràctiques mediambientals”, la recollida selectiva dels residus o el control del consum energètic, d’aigua i combustibles, entre altres.

Comentaris
To Top