Ciutat

Primer semestre de rècord a l’Aeroport de Sabadell

/ LL. FRANCO

L’Aeroport de Sabadell ha tancat el primer semestre del 2023 amb xifres de rècord: mai, durant un mes s’havia registrat un nombre tan elevat de passatgers a l’aeròdrom sabadellenc. I és que durant el passat juny, 714 passatgers van utilitzar les instal·lacions aeroportuàries per als seus viatges corporatius, segons les darreres dades d’Aena. Xifres que representen un 10,2% més que el mateix període del passat 2022 i un total de 3.193 passatgers de gener a juny.

Aquestes dades coincideixen amb la celebració, a principis de mes, del gran premi de Fórmula 1. Un esdeveniment mundial que genera un augment del tràfic aeri, del qual l’aeròdrom sabadellenc se n’ha beneficat en diverses ocasions. D’altra banda, i pel que fa al nombre d’operacions, durant el mateix període es van realitzar 4.295 vols, un 11,5% menys que el mateix mes del 2022. Des de principis d’any, a l’Aeroport s’han operat 24.454 vols, un 1,6% menys que en els sis primers mesos de l’any anterior.

Si es manté aquesta tendència, pel que fa a l’aviació corporativa de l’aeròdrom sabadellenc, enguany es podria batre el rècord històric, registrat el passat 2022, amb un total de 6.070 passatgers. Si comparem les xifres de gener a juny amb les d’enguany i prepandèmia, l‘activitat corporativa s’ha incrementat un 11,3% i 37,3%, respectivament.

Comentaris
To Top