Ciutat

El Centre de Sabadell, el punt turístic més visitat del Vallès Occidental

turisme hotel Sabadell

Els visitants que ha rebut Sabadell durant l’any 2022 han puntuat amb un notable la seva estada a la nostra ciutat

Sabadell està ben vista a ulls del turista. Els visitants que ha rebut Sabadell durant l’any 2022 han puntuat amb un notable la seva estada a la nostra ciutat, segons les dades que ha fet públiques Labturisme, l’observatori de turisme de la Diputació de Barcelona.  Els motius principals pels quals venen a Sabadell són els negocis (49%) i el turisme per oci (35%). 

De fet, a Sabadell hi ha 1.265 places per a pernoctar, segons les darreres dades del Visit Sabadell d’abril de 2023, i es converteix en el municipi del Vallès amb més places hoteleres (el 21% de tota l’oferta). A la nostra comarca hi ha un total de 399 establiments i 9.198 places per a pernoctar. L’any 2020, la comarca va rebre 680.740 visitants. El punt turístic més rellevant de la comarca és el Centre de Sabadell (37,7%), seguit del Monestir de Sant Cugat (12,7%), el parc de Collserola (7,5%) i el Parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obach (6,3%), segons l’Observatori de Turisme.

El perfil del visitant

Però quin és el perfil de la persona que ens visita? La cara del turista a la nostra ciutat és d’home (73,32%) d’entre 35 i 44 anys que arriba per motius laborals. La gran majoria és un públic nacional (63,5%) que prefereix allotjar-se a un hotel (96,1%) i es deixa 744 euros de mitjana durant la seva estada, tenint en compte el transport, allotjament i els diners que deixa a la ciutat.

Una dona, marxant de casa amb la maleta | Victor Castillo

Aquesta despesa és superior al valor mitjà de la resta de municipis dels entorns de Barcelona. A banda, més de la meitat  ja havien vingut prèviament a Sabadell (54%) i hi torna sol (35%), mentre una gran part ho fa amb companys de feina (21%), en parella (18%) o amb la família (14%).

I què hi fan, a Sabadell? El turista que va visitar la nostra ciutat l’any passat, durant la seva estada, gaudeixen de l’oferta gastronòmica de Sabadell (81,2%), fan passejades o aprofiten per descobrir Sabadell (72,7%) o, principalment, fan activitats vinculades als negocis (56,7%).

Comentaris
To Top