Diners

Columat i AldoraTech, a la primera incubadora dedicada a la logística 4.0

A la dreta, la sabadellenca Georgina Coll, i Albert Bladas (Columat), durant la presentació / cedida

La primera incubadora de l’Estat espanyol dedicada a la logística 4,0 tindrà presència sabadellenca.  El projecte, liderat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, amb el suport de la Fundació Incyde i els fons europeus FEDER, compta amb trenta empreses emergents, entre les quals, les sabadellenques Columat i AldoraTech: “Formar part de la incubadora ens permetrà crear sinergies amb empreses dedicades a la logística. Aquest ecosistema que genera aquest espai ajudarà a generar més negoci, col·laboracions i cooperacions”, apunta Albert Bladas, cofundador i CEO de Columat.

El programa d’incubació, que està dotat d’un pressupost d’entre 10.000 i 30.000 euros per a les empreses incubades, té posat el focus en tecnologies emergents dins la logística 4,0, com la impressió 3D, la robòtica, els magatzems automatitzats, el big data, la intel·ligència artificial o la logística verda, entre altres. “Ser-hi ens ajudarà en dos factors: estudis de l’impacte que generem amb els nostres clients i amb el medi ambient, en aconseguir una sostenibilitat urbana encara més sostenible”, analitza Bladas.

“Triplicar les instal·lacions”

Paral·lelament, Columat, que està en un procés d’“alt creixement”, espera acabar l’any passant dels vuit als dotze treballadors: “Vam tancar l’any amb una cinquantena d’instal·lacions i enguany volem triplicar-les”. Part d’aquesta expansió, més enllà del mercat nacional, passa per països com Portugal o França.

Davant d’aquest escenari de creixement, l’entrada a la incubadora també permetrà destensar les oficines i recol·locar part de l’equip en aquest noi espai. “Compaginarem l’estada a les oficines centrals i altres dies al consorci. Amb el creixement en què ens trobem, no hi cabem a les nostres oficines”.

Comentaris
To Top