Ciutat

El PSC també s’imposa a les eleccions al Senat a Sabadell

eleccions generals Sabadell

Els tres candidats del PSC (104.009 suports) van ser els més votats, seguits d’ERC (46.573) i Sumar-ECP (38.776)

Els sabadellencs també han revalidat la seva confiança en els candidats socialistes al Senat. Els tres candidats del PSC (104.009 suports) van ser els més votats, seguits d’ERC (46.573) i Sumar-ECP (38.776).

Pel que fa al resultat català, el PSC s’ha imposat amb claredat a Catalunya també al Senat, on ha superat l’independentisme que ha patit una caiguda sense pal·liatius. Així, el PSC ha passat de 2 escons l’any 2019 a 12, un increment de 10 cadires que són, exactament, les que ha perdut l’independentisme. El correctiu més important se l’ha endut ERC, que d’11 escons ha passat a 3, que són 7 menys. Junts per Catalunya, de la seva banda, ha passat de 3 a 1.

Però el recolzament als socialistes a Sabadell i Catalunya contrasta amb el resultat final: el PP d’Alberto Núñez Feijóo va guanyat les eleccions al Congrés i s’ha imposat per majoria absoluta al Senat. De les 208 cadires que estaven en joc, els conservadors n’han aconseguit 119. El resultat a la cambra alta espanyola donarà més força als populars en un escenari incert en què cap dels blocs que tenia més opcions de formar govern ha aconseguit victòries contundents.

GRÀFICS | El PSC arrasa (38,8%) i el PP creix a Sabadell en les eleccions generals del 23J

Comentaris
To Top