Diners

El grup IDP creix prop d’un 15%, respecte al 2022

El CEO del grup IDP, Enric Blasco, en una imatge d’arxiu a les oficines de la Torre Millenium / LL. FRANCO

El grup d’enginyeria sabadellenc IDP, líder a l’Estat espanyol en el desenvolupament de projectes mitjançant tecnologia BIM (Building Information Modeling) ha tancat el primer semestre d’aquest 2023 amb uns ingressos de 15,2 milions d’euros, el que representa un increment del 14,9% respecte al mateix període de l’any anterior, un EBITDA de 3,0 milions d’euros, equivalent a un 19,8% sobre els ingressos, i un EBT de 2,5 milions d’euros. L’any passat, l’empresa encapçalada per Enric Blasco va tancar l’exercici amb uns ingressos de 26,8 milions d’euros i un EBITDA 5,7 milions d’euros, equivalent a un 21,3% sobre els ingressos, reflectint una sòlida rendibilitat i eficiència operativa.

Durant aquest període, el grup IDP, amb seu a la Torre Millenium, compta amb una cartera de projectes firmats pendents de produir que ascendeix a 69,9 milions d’euros, el que indicia un sòlid flux de treball i unes perspectives optimistes per al futur, segons fonts de l’empresa sabadellenca. Així mateix, en aquest primer semestre s’han invertit 700.000 euros en R+D+I, consolidant la seva línia d’innovació, un dels pilars estratègics de la companyia per impulsar la digitalització i continuar aportant valor diferencial.

Recentment, l’enginyeria sabadellenca va ser guardonada pels enginyers industrials de Catalunya, amb el Premi Creativitat 2023, per la redacció i la direcció d’obra del projecte de la planta industrial de fabricació de taulells de fusta de la multinacional austríaca Kronospan a Tortosa. El projecte industrial més gran que es va desenvolupar a Catalunya durant el 2022, amb més de 350 milions d’inversió i més de 100.000 m2 de superfície. A més, aquest projecte va comptar amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, en considerar-se un projecte estratègic.

Comentaris
To Top