Diners

El benefici de Fluidra cau un 37% el primer semestre del 2023

La companyia espera tancar l’any amb unes vendes d’entre 2.000 i 2.100 milions

Fluidra, companyia d’equipament i de solucions connectades per a piscines i “wellness” amb seu a Sant Cugat del Vallès, va guanyar 104 milions d’euros el primer semestre del 2023, un 37,5% menys que durant el mateix període de l’any passat, i va aconseguir unes vendes de 1.186 milions, un 18% menys.

L’empresa ha informat que aquests resultats estan dins del rang d’expectatives per a l’any, en un mercat en procés de normalització i amb un entorn macroeconòmic “complicat” després d’anys de fort creixement, la qual cosa li ha fet rebaixar el rang de les seves previsions per al 2023.

Així, la companyia espera tancar l’any amb unes vendes d’entre 2.000 i 2.100 milions, un ebitda d’entre 410 i 450 milions i un benefici de caixa net d’entre 0,95 i 1,15 euros per acció.

L’ebitda del primer semestre es va situar en 288 milions d’euros, un 20,2% menys que en el mateix període de l’any anterior, la qual cosa reflecteix l’efecte d’unes vendes més baixes malgrat la recuperació del marge brut.

Segons l’empresa, les iniciatives de reestructuració i control de costos, que formen part del programa de simplificació, van contribuir positivament a mitigar la inflació de costos.

Per zones geogràfiques, els ingressos d’Amèrica del Nord van baixar gairebé un 20%; els del sud d’Europa, un 14%; els de la resta del món, un 9%; alhora que les vendes a Europa central i del nord van disminuir un 28%.

Per unitats de negoci, piscina comercial va augmentar les seves vendes un 4%, gràcies a la recuperació del turisme, mentre que piscina residencial va baixar un 21%.

L’empresa està immersa en el Programa de Simplificació de costos amb el qual espera crear valor a llarg termini i millorar la resiliència de la companyia. El programa està centrat en la millora dels marges i la reducció dels costos fixos i preveu generar una millora de l’ebitda de 100 milions d’euros en els pròxims tres anys.

Fins ara, s’estan duent a terme més de 350 iniciatives que generaran uns 29 milions d’euros d’estalvi enguany, prop de l’objectiu d’aconseguir un terç dels estalvis del programa en 2023.

Capacitat per crear valor

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, ha assegurat que la companyia ha obtingut uns bons resultats en la primera meitat de l’any “en un entorn complicat”. Malgrat les incerteses, el president executiu de Fluidra “confia en l’atractiu del sector i la nostra capacitat per crear valor”.

Fa unes setmanes, la companyia va tancar l’adquisició del grup alemany Meranus per 30 milions d’euros.

Comentaris
To Top