Ciutat

La plantilla dels Mossos creix fins arribar als més de 260 agents a Sabadell

S’incorporen onze agents de pràctiques l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell, que inclou la capital del Vallès i vuit municipis del seu entorn

Els Mossos d’Esquadra passaran a tenir 262 agents a l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell, que inclou la capital del Vallès i vuit municipis del seu entorn, després de la incorporació d’onze agents de pràctiques. D’aquests, vuit s’han incorporat al servei de Sabadell i uns altres tres ho faran a la subcomissaria de Santa Perpètua de Mogoda. 

Els agents en pràctiques han triat aquesta destinació i el seu període de preparació s’allargarà un any, que s’incorporaran definitivament al cos policial.

Les noves incorporacions suposaran un augment de la presència femenina en el cos. En el cas de Sabadell, el cos policial català incorpora set agents dones i un home. Pel que fa a Santa Perpètua seran tres nous agents homes. La feminització dels Mossos és un dels objectius del Departament d’Interior, que ha incorporat un sistema de quotes per a garantir la presència de dones. Actualment, segons les darreres dades disponibles, les dones representen una quarta part dels agents dels Mossos.

Els agents ja han iniciat les pràctiques però encara no s’han graduat de manera oficial. La cerimònia del llançament de gorres a l’Institut de Seguretat de Pública de Catalunya, amb seu a Mollet, tindrà lloc el proper 15 de setembre.

Incorporacions a Cerdanyola

La comissaria de l’Àrea Bàsica Policial de Cerdanyola, de la que depenen les tres subcomissaries de Barberà del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet, encara tindran més incorporacions. 25 en total, 11 de les quals dones. Destaca el nombre d’agents destinats a Barberà, que tindrà nou policies de servei més que abans, els mateixos que treballaran des de la seu principal de Cerdanyola.

Comentaris
To Top