Oci i cultura

La companyia Tres Homes Grossos fa desembarcar el microteatre al Casal Pere Quart

L’obra ‘Ho sé tot’ està representada pels sabadellencs M. Antònia Vidal i Xajo Gorina

Escena de Swimsmoker, amb les germanes Vidal / LLUÍS FRANCO

La Su rep una carta amb una sola frase: “Ho sé tot”. Aquestes tres paraules desencadenaran una explosió en la seva relació. I són el punt de partida de l’obra de microteatre de la companyia sabadellenca Tres Homes Grossos que es podrà veure al Casal Pere Quart, els dies 15 i 16 de setembre. Es titula com la frase de la missiva: Ho sé tot.

L’obra, que té una durada de només 24 minuts, es presenta envoltada de misteri. La companyia la presenta de forma inquietant: “Realment ho sabem tot de les persones amb les que convivim? I tot el que sabem és realment veritat? Tots tenim secrets… però potser hi ha algú que ho sap tot”.

L’autor de l’obra és el dramaturg sabadellenc Francesc Cutchet. La direcció recau en Lídia Coll, metre que les interpretacions aniran a càrrec de M. Antònia Vidal i Xajo Gorina. Ho sé tot va ser guardonada amb el primer premi al Certamen de Microteatre de Calaf 2023.

6a Mostra de teatre breu

La companyia Tres Homes Grossos ja es prepara per celebrar la 6a Mostra de Teatre Breu, el 3 i 4 de novembre al Casal Pere Quart. La cita aplega companyies d’arreu de Catalunya que exposen les seves obres teatrals de curta durada, d’un màxim de 30 minuts.

Swimsmoke

Pròximament la companyia representarà dues obres més, també escrites per Cutchet. Primer, Swimsmoke, de les germanes M. Antonia i Anna Vidal, a la Sala d’actes de la Unió Excursionista de Sabadell, el 6 d’octubre (19.30h). L’obra, que l’any passat es va representar al prestigiós Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, escenifica una trobada entre amigues en uns vestidors d’un club de natació. Allà, un regal d’aniversari “simple i modest”, un encenedor, desencadena tot un seguit de trobades, confessions i, fins i tot, conflictes. Té una durada de 30 minuts.

Màsters

Per altra banda, l’endemà, el 7 d’octubre, a la mateixa hora i lloc, la companyia escenificarà Màsters, escrita i difiriga pel dramaturg castellarenc Gavi Ruiz. És una comèdia amb una durada de 75 minuts que explica la història de tres estudiants de postgrau que, enfrontats a la fase final del curs, posaran al descobert els seus secrets més íntims i inconfessables.

Comentaris
To Top