L’OAR Gràcia Sabadell pateix la primera ensopegada en el derbi (23-24)

Janna Sobrepera bloquejada per dos rivals. Ha estat la tònica / Lluís Franco

Ha començat malament i ha acabat malament. Primera ensopegada de l’OAR Gràcia a la Divisió d’Honor Plata davant el Sant Quirze (23-24) en un derbi vibrant i intens en un Boccaccio Arena que ha respirat un ambient espectacular d’handbol.

Després d’encarrilar les dues primeres victòries en inicis de partit implacables, aquesta vegada l’OAR ha començat perdent i gairebé ha anat a remolc durant tot l’enfrontament. S’ha trobat un rival molt seriós, combatiu i que ha sabut gestionar el seu avantatge. En canvi, les jugadores de Carol Carmona han caigut en la precipitació en moments decisius, malbaratant atacs que haurien pogut canviar el guió del matx.

Les intervencions de Mercè Buxó han mantingut l’OAR en una primera part força espessa. Fins i tot Janna Sobrepera s’ha contagiat d’aquest nerviosisme i ha fallat dos llançaments des dels 7 metres. Els dos primers de la temporada. Després, Eury i Irene Garcia han agafat el relleu. El Sant Quirze, liderat per Judit Lanceta, s’ha distanciat de tres gols (6-9, 7-10).

La reacció local (parcial de 3-0) ha permès forçar l’empat a 12. Semblava que la maquinària gracienca es posava a funcionar. També la Janna afinava i abans del descans, l’equip de Carol Carmona s’avançava per primera vegada (14-13). Ha estat un miratge. Una nova fase d’errades i imprecisions han deixat un 14-16 al final dels 30 minuts inicials.

Sense remuntada

L’afició verd-i-blanca confiava en les habituals remuntades de l’OAR a les segones parts. Ho ha intentat i, de fet, ha tingut opcions de capgirar el marcador, sobretot després del 17-17. Fins a tres errades en atac ho han frustrat, quan el Sant Quirze semblava contra les cordes i topava de manera constant en el mur de Mercè Buxó i el travesser.

Un gol des dels 7 metres d’Eury Ruano ha significat el 19-18 i després, Janna, que durant moltes fases ha patit un marcatge individual, amb una canonada espectacular, ha establert el 20-19, últim avantatge local del partit. A partir d’aquí, de nou s’ha entrat en un tram d’ofuscació i errades infantils que ha sabut aprofitar el Sant Quirze per recuperar el control i arribar als últims cinc minuts amb suficient renda. També algunes decisions arbitrals polèmiques han perjudicat les locals.

Eury i Irene Garcia han malbaratat dues accions consecutives de 7 metres. Tot semblava perdut amb el 20-23, però l’orgull gracienc ha donat una última oportunitat de salvar almenys un punt en l’últim minut. El pal s’ha aliat amb el Sant Quirze, que ha celebrat la victòria amb justícia. Les verd-i-blanques hauran de millorar per afrontar aquesta mena de duels de màxima exigència. Ningú va dir que això seria fàcil.