Oci i cultura

Com seria la Mona Lisa, si hagués nascut al segle XXI?

biblioteca sabadell

Usuaris de Salut Mental del Taulí han elaborat una exposició en què modernitzen quadres icònics

Aprarador de la biblioteca del Sud / VÍCTOR CASTILLO

Una Mona Lisa amb pírcings. El fill de l’home, de René Magritte, amb una vena als ulls en lloc d’una poma. O un Guernica fet amb ceres i colors llampants. La biblioteca del Sud dona la benvinguda amb una exposició original, creativa i en alguns casos reivindicativa, formada per una trentena d’obres d’usuaris de Salut Mental del Parc Taulí. Els artistes, des d’infants de 10 anys fins a adults de totes les edats, han modernitzat pintures icòniques sota el títol Transformant mirades.

És una activitat emmarcada en el Dia Mundial de la Salut Mental, que es va commemorar el 10 d’octubre i que la Taula de Salut Comunitària del Sud de Sabadell estén durant tot el mes per reivindicar el benestar emocional. Hi han participat més d’una cinquantena de persones.

/ VÍCTOR CASTILLO

“Tot el procés ha estat molt enriquidor. A darrere de l’exposició, hi ha un treball comunitari de reflexió per donar visibilitat a la salut mental i en contra de l’estigma. A més, han treballat el coneixement de l’art i l’expressió artística”, explica la terapeuta ocupacional de la Unitat de Crisis d’Adolescents Laia Domínguez. “A través de l’art, es pot treballar la salut mental”, referma.

L’exposició es podrà veure fins al divendres 3 de novembre. Està organitzada per l’equip de teràpia ocupacional del Taulí.

/ V. CASTILLO

Comentaris
To Top