Diners

Sabadell guanya empreses, però en perd d’industrials

A Sabadell, el 77,02% de les empreses pertanyen als serveis / a. torres

Durant el tercer trimestre d’enguany, Sabadell ha guanyat en nombre d’empreses, però n’ha perdut en el sector industrial, durant el tercer trimestre. Aquesta és una de les conclusions que se’n desprèn del darrer informe del Ciesc, que detalla que respecte al mateix període del 2022, l’augment ha estat d’un 1,24% (+64 empreses).

És cert que el sector industrial ha disminuït en conjunt, però el descens no ha estat el mateix segons la branca industrial. A la metal·lúrgia s’experimenta un descens (-2) durant el tercer trimestre de 2023, però la variació anual és de +4 nous centres; en canvi, el grup d’alimentació, tèxtil i arts gràfiques perd sis empreses durant el trimestre i onze en la comparativa interanual. La química i cautxú té una variació trimestral de -1 i anual de +1 empresa nova, i a la resta d’indústries les variacions són de +1 i +1.

A 30 de setembre, l’augment registrat prové, principalment, dels serveis que registren un augment trimestral de +14 empreses i una variació l’interanual de +54. A la construcció els increments són de +2 trimestral i +12 interanual.

Fins al mes passat, a Sabadell, el 77,02% de les empreses pertanyen als serveis, el 12,35% a la construcció, el 10,46% al sector industrial i el 0,17% del sector primari. En el sector serveis, el grup d’altres serveis és el que té un pes més destacat (53,90% del total del sector) seguit del comerç (29,26%) i l’hostaleria (12,32%).

A la indústria hi ha un pes majoritari de la metal·lúrgia (54,71% del total industrial) seguit de l’alimentació, tèxtil i arts gràfiques (39,19%). La química i cautxú suposa un 4,25% del total d’empreses del sector industrial.

Comentaris
To Top