Ciutat

Sabadell acull el XXII Congrés Internacional d’Història de la Medicina de Catalunya

congres medicina
L'alcaldessa, Marta Farrés, va assistir a la jornada inaugural / Cedida

El Casal Pere Quart ha acollit el XXII Congrés Internacional d’Història de la Medicina de Catalunya. La cita s’ha celebrat els dies 11 i 12 de novembre sota el lema “La història en ciències de la salut: del passat al present per projectar el futur”. D’aquesta manera hi han assistit prop de 200 participants, provinents d’arreu de l’estat, Andorra, Portugal o Mèxic.

Les activitats

Durant els dos dies el programa científic ha inclòs dues conferències plenàries —la primera de les quals sobre la figura del Dr. Antoni Bosch i Cardellach—, quatre simposis temàtics i 59 comunicacions acceptades pel Comitè Científic. En un d’aquests s’ha presentat el “Receptari de Joan Martina“, que s’ha editat per primera vegada amb motiu d’aquest Congrés. El manuscrit original d’aquest receptari, escrit a Sabadell el 1439 en català, es conserva a la Biblioteca-Museu Inguimbertine de Carpentràs, al departament de Valclusa (regió de Provença, Alps, Costa Blava). El volum inclou la reproducció facsímil d’aquest manuscrit, a més de diversos estudis relacionats amb aquest receptari.

congres medicina

Prop de 200 professionals han participat a la cita / Cedida

El congrés ha estat organitzat per la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, la Societat Catalana d’Història de la Medicina i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de les Balears (Filial del Vallès Occidental). A més a més, hi han col·laborat la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sabadell, el Govern d’Andorra i la Fundació Bosch i Cardellach, entre altres institucions i fundacions relacionades amb la temàtica del Congrés.

L’esdeveniment ha comptat amb la participació sabadellenca del Dr. Joan Sala, president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, i l’alcaldessa, Marta Farrés qui ha agraït la presència de l’acte a la ciutat.

Comentaris
To Top