Ciutat

L’Aeroport, a tocar del rècord històric de passatgers

Jets privats, en una imatge d'arxiu / LL. FRANCO

L’activitat aeroportuària corporativa continua creixent a l’Aeroport de Sabadell. Durant el passat mes de novembre, prop de 400 passatgers van utilitzar l’aeròdrom sabadellenc, segons les darreres dades d’Aena. Des del gener d’enguany fins al 30 del mes passat, s’han comptabilitzat 5.782 persones, un 3,7% més que en els mateixos onze mesos del 2022.

Si es manté la tendència actual, l’Aeroport tancarà un 2023 històric, mai registrat fins al dia d’avui, superant els 6.070 passatgers de l’any passat. Avui dia, el volum del trànsit de persones ja és superior als registrats en la darrera dècada a una infraestructura sabadellenca, que genera més moviment de passatgers que aeroports com els de Córdoba o Burgos.

D’altra banda, pel que fa al nombre d’operacions realitzades durant el passat mes de novembre, a l’Aeroport es van produir 3.529 moviments d’aeronaus, una xifra un 15,2% inferior a la del mateix mes de 2022. En aquests onze mesos del 2023, l’aeròdrom ha superat el topall de les 43.700 operacions, lluny encara de les prop de 49.000 de l’any passat (48.929). Respecte a la xarxa d’Aena a Catalunya, l’aeroport sabadellenc se situa al top 20 d’aeròdroms de l’Estat espanyol que generen més enlairaments i aterratges, per davant de Girona, Reus, Menorca o Santiago de Compostel·la.

Comentaris
To Top