Ciutat

El fred arriba a Sabadell: temperatures per sota dels 0ºC

La neu, protagonista a diferents punts del territori

Sabadell i la resta de Catalunya afronten unes pròximes hores marcades pel fred extrem, en la línia dels darrers dies. Entre dimecres i dijous, els termòmetres continuaran el seu descens, amb màximes que no superaran els 10ºC i mínimes per sota dels zero. De fet, sense anar més lluny, dimarts la ciutat va viure temperatures de 3,8ºC de mitjana, amb mínimes de -2ºC poc abans de les 7 del matí.

Cal recordar que l’escenari, de fet, ha obligat a activar la fase 2 de l’Operació Fred, en la qual s’obren els espais d’acollida, tant en horari nocturn com diürn. El temporal de fred, a més, es preveu encara més intens dijous, segons ha advertit el Servei Meteorològic de Catalunya.

Pot nevar a Sabadell?

En aquest sentit, l’episodi arriba al territori amb precipitacions, algunes en forma de neu. Serà especialment durant la matinada quan pot baixar la cota i viure nevades al voltant dels 500 metres. A Sabadell, les pluges seran protagonistes, tot i que no es preveu viure enfarinades al Vallès Occidental.

La neu pot arribar, doncs, a les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, la Selva, el Vallès Oriental, Osona, el Ripollès, el Moianès, el Lluçanès, el Berguedà i el Solsonès. Totes elles es troben sota l’avís del Meteocat per una situació meteorològica de perill.

Segons el Meteocat, el llindar que es pot superar és d’un gruix de 5 cm a cotes superiors a 700 metres. S’espera que a les zones afectades, la cota de neu se situï entorn dels 800 metres. Això sí, “al llarg de la tarda baixarà progressivament fins als 600”.

Comentaris
To Top