Diners

Moventia instal·la panells fotovoltaics al centre de Sant Pau

L'hort fotovoltaic, instal·lat recentment a Sant Pau de Riu-sec / CEDIDA

La multinacional sabadellenca Moventia i Endesa X s’han aliat per equipar 12 centres amb plantes fotovoltaiques per a l’autoconsum, entre les quals, la base operativa situada a Sant Pau de Riu-sec.

En conjunt, són 12 plantes de generació fotovoltaica que compten amb un total de 1.308 panells, que s’han instal·lat a les cobertes planes dels centres, la qual cosa suposa una potència total de 713 kWp i es preveu que puguin produir per a autoconsum al voltant de 1.059 MWh/any. Això permet cobrir aproximadament un 30% de les necessitats energètiques que té el grup de mobilitat en aquests edificis i seguir avançant fermament en el seu camí cap a la sostenibilitat, ja que s’aconseguirà reduir la petjada de carboni en 185,6 tones de CO2 anuals, l’equivalent a la capacitat d’absorció de 1.113 arbres/any. “Aquesta important fita és conseqüència del nostre compromís de liderar la indústria de la mobilitat sostenible. Durant més de cent anys, a Moventia hem treballat incansablement per dissenyar solucions de mobilitat innovadores que reverteixin en la societat i també en el medi ambient”, apunta Sílvia Martí, vicepresidenta corporativa de Moventia.

La resta d’energia que Moventia necessita per desenvolupar la seva activitat prové també d’energia renovable, gràcies a un contracte a llarg termini i a preu fix amb la comercialitzadora del Grup Endesa, Endesa Energia. Amb aquestes dues iniciatives, la companyia no només aconseguirà reduir l’impacte ambiental, sinó que a més suposa una fita i també un exemple per a la resta dels actors dels sectors de l’automoció i la mobilitat col·lectiva a l’hora d’adoptar mesures tangibles que generin un impacte en la protecció del medi ambient, tant a escala local com global.

A través d’aquest projecte, Moventia, companyia fundada el 1923, continua desenvolupant la seva estratègia de sostenibilitat per assolir una mobilitat individual i col·lectiva més eficient i responsable amb el medi ambient. El grup està avui present a 7 països (3 continents), transporta 215 milions de passatgers i atén 136.000 clients a l’any als seus concessionaris i tallers.

Comentaris
To Top