Diners

Filatures Jesús Rubio, AVAN i Esteve Deu, premiats amb el Floc de Llana 2023

Filatures Jesús Rubio, AVAN i Esteve Deu, reconeguts pel Gremi de Fabricants

Els premiats, aquest divendres al Gremi de Fabricants / V. CASTILLO

El Gremi de Fabricants ha guardonat l’empresa Filatures Jesús Rubio, la Fundació AVAN i l’historiador Esteve Deu, amb el premi Floc de Llana 2023.

L’acte de reconeixement s’ha celebrat aquest divendres a la seu del carrer Sant Quirze davant un centenar d’assistents, entre empresaris, representants d’entitats econòmiques, socials i culturals de la ciutat, així com l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el tinent d’alcaldessa de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas, i representants de l’opsició al consistori –ERC, Podem, Comuns i PP–.

L’entitat presidida per Esteve Gené ha premiat l’empresa tèxtil Filatures Jesús Rubio, pel seu compromís en l’impuls de canvis als paradigmes del sector tèxtil, incidint especialment en la conscienciació dels ciutadans sobre la importància d’utilitzar productes naturals i d’alta qualitat i en l’aposta pels productes regenerats fa gairebé 50 anys.  A la Fundació AVAN pel seu treball per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb malalties neurològiques i les seves famílies, oferint suport social, terapèutic i de lleure, amb un compromís ferm amb l’atenció, la proximitat i la continuïtat. I a l’historiador Esteve Deu per la seva dedicació a la investigació de la història industrial i de l’empresa, i en especial per l’estudi de la història de la indústria tèxtil i sabadellenca.

La vuitena edició dels premis Floc de Llana ha coincidit amb el 150è aniversari del naixement de Ferran Casablancas, inventor sabadellenc i empresari sabadellenc, tal com ha recordat el president del Gremi de Fabricants, Esteve Gené: “Representava l’essència del treball i l’esperit empresarial. Va revolucionar la indústria, i aquí, al Gremi, ens mantenim tan actius per afrontar els desafiaments que s’han afrontat en els 465 anys d’història de l’entitat”.

Per la seva part, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, no ha defugit nomenar algunes de les incerteses del moment actual, com la sequera que patim i que en un futur podria afectar els industrials tèxtils, davant un impacte a l’activitat productiva, recordant que “a la ciutat hem viscut situacions d’incerteses, però l’important és fer-hi front, posant tot el talent a disposició. Teniu aquest ADN”.

Finalment, el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de ciutat, Lluís Matas, ha lloat la tasca dels empresaris, assegurant que “Sabadell necessita tots vostès, empresaris i industrials, perquè vostès són els que realment tenen la capacitat de crear ocupació. Creant ocupació es crea riquesa social i és així com podem aspirar a tenir una ciutat que doni resposta a totes les necessitats dels sabadellencs”.

Comentaris
To Top