Vallès

La Generalitat reactiva la construcció del nou hospital a Rubí

És el primer pas per fer realitat un equipament llargament reivindicat que donarà servei als municipis de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal

El ple municipal de Rubí va aprovar dijous la cessió a la Generalitat d’un terreny de 20.000 metres quadrats al carrer Sòcrates, contigu al terme municipal de Sant Cugat del Vallès, per construir el Centre D’Alta Resolució Vicente Ferrer. Aquest és el primer pas per fer realitat un equipament llargament reivindicat que donarà servei als municipis de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, després de l’acord assolit entre la conselleria de Salut i els tres municipis el passat 15 d’abril. Un cop definida la ubicació del centre, ara s’haurà de redactar el pla funcional amb l’objectiu de començar la construcció aquest mandat (2023-2027).

El conseller de Salut, Manel Balcells, es va copmprometre el passat mes de maig a impulsar el projecte de construcció del nou hospital.

Una reivindicació històrica

La construcció d’un nou hospital per Sant Cugat i Rubí fa anys que està sobre la taula i, de fet, ja el 2005 el Departament de Salut en va anunciar la seva construcció en un termini de cinc anys. Amb l’esclat de la crisi, el projecte es va anar arraconant fins que l’any 2010 la consellera socialista Marina Geli el va recuperar reajustant a la baixa les previsions de llits inicial, que va passar dels 120 als 20 llits, i un pressupost de les obres de 45 milions d’euros. L’últim conseller en parlar de l’equipament, que s’havia de dir Vicenç Ferrer, va ser Antoni Comín, de Junts per Sí.

El centre complementarà l’Hospital Mútua Terrassa, el de referència de la zona, fent cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor, atenció urgent i proves complementàries (endoscòpies i colonoscòpies) i radiològiques que no requereixin ingrés.

Comentaris
To Top