Treballada victòria de l’OAR Gràcia masculí mentre el femení salva un punt

Bernat Correro, gran protagonista del conjunt de Pere Ayats amb dotze gols / Ll.F.

El Boccaccio Arena va viure una intensa doble sessió amb sensacions contraposades. L’OAR Gràcia masculí va refer-se de la dolorosa última derrota amb una actuació molt seriosa davant la Fundació H. Sant Vicenç sumant dos punts imprescindibles (26-24) per continuar en la lluita pels llocs de fases d’ascens. Comparteix la segona posició amb el Sant Cugat a 4 punts del líder BM La Roca, que no afluixa.

L’equip de Pere Ayats va superar un primer tram de partit amb algunes imprecisions (6-7) per encarrilar la victòria a la primera meitat amb un parcial de 5-1 que va deixar un 15-9 en el descans. Bernat Correro va convertir-se en el gran protagonista del duel i, de fet, podria assegurar-se que va decantar la balança amb els seus dotze gols, alguns força espectaculars. Va ser una autèntica trituradora davant la porteria rival.

El seu encert va permetre mantenir les diferències a la segona part (21-16, 22-18) encara que el Sant Vicenç mai va llançar la tovallola, exigint a l’OAR fins a l’últim minut. La prova és l’ajustat marcador final (26-24) encara que mai va arribar a perillar la treballada victòria gracienca.

Hauria pogut ser pitjor

Ensopegada sorprenent de l’OAR Gràcia femení a la Divisió d’Honor Plata davant un dels equips de la zona baixa, el MGC Mutua H. Ribes. El 23-23 final fins i tot es pot considerar un mal menor perquè l’equip de Carol Carmona va anar a remolc tot el partit. Una reacció final i un gol de Janna Sobrepera a 9 segons del temps reglamentari va evitar la desfeta total.

Després de les brillants victòries davant dos rivals de la zona alta com La Roca i Sant Quirze, el conjunt gracienc va tornar a oferir la seva versió més grisa, mantenint la dinàmica de perillosa irregularitat d’aquesta temporada, capaç del millor i també del pitjor. Des de l’inici va quedar clar que seria un partit espès. El H. Ribes, amb una lluita incommensurable, va saber tancar espais en defensa i posar-se al davant en el marcador a partir del 6-7. Al descans s’arribaria amb un 8-10. Els vuit gols locals eren una mostra del desencert verd-i-blanc en atac.

Lluny d’arribar l’habitual reacció, la segona part encara va ser pitjor d’entrada. No li sortia res a l’OAR i el fantasma de l’ensopegada anava creixent (12-16, 15-19). A la recta final, però, al H. Ribes li va entrar al pànic a la victòria i va començar a cometre errades que el conjunt gracienc va aprofitar per escurçar diferències fins a igualar (22-22). Semblava factible la remuntada total, però va quedar frustrada amb el 22-23 i només el gol salvador de Janna va poder evitar la derrota. Un empat agredolç que hauria de servir de toc d’atenció. L’OAR continua tercer a la taula igualat ara amb La Roca i a dos punts de la segona posició que ostenta el Sant Joan Despí.