Vallès

Barberà reclama a la Generalitat una millora en el servei d’autobusos interurbans

Es tracta d’una reclamació recurrent per part dels usuaris de la línia A1

La mobilitat a la comarca continua sent una qüestió de debat. En les últimes hores, l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya la creació d’un espai de diàleg per resoldre la situació actual del servei d’autobusos interurbans que connecten el municipi amb Sabadell i Barcelona (línia A1).

L’alcalde barberenc, Xavier Garcés, ha fet una reclamació formal a través d’una carta adreçada al director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori i Gallissà, on ha considerat imperatiu abordar la manca de capacitat en el servei d’autobusos i la limitada freqüència de pas d’aquests. De fet, els usuaris habituals d’aquesta línia han expressat reiteradament la necessitat de millores, assegurant que molts dels viatgers s’acaben quedant sovint fora del servei pel volum de passatgers que el demanda.

Una queixa recurrent

A la carta, el batlle demana una revisió minuciosa de la programació dels autobusos intermunicipals, amb èmfasi en l’optimització de la freqüència, especialment durant les hores punta a la línia A1. A banda, sol·licita informació detallada sobre les accions específiques que la Generalitat de Catalunya té previst realitzar per tractar la problemàtica i millorar l’eficiència del servei de transport públic al municipi.

El govern de la ciutat és conscient que l’actual situació perjudica la mobilitat de la ciutadania, i impacta negativament en la fluïdesa del trànsit i en la qualitat ambiental de Barberà. Per aquest motiu, ofereix la seva col·laboració per posar solució, amb la màxima celeritat, als retards substancials i les aglomeracions del servei actual.

Sobre el problema, que sembla enquistat, fonts de Moventis -empresa encarregada de la gestió del servei- van detallar fa uns mesos que es tracta d’una situació que tenen detectada i que es treballa per trobar una solució per als usuaris del Vallès. En aquest sentit, el nombre de freqüències el marca l’administració en cada concessió, en aquest cas la Generalitat. El Govern català ha rebut ara la reclamació del consistori, que urgeix a una modificació del funcionament actual.

Queixes dels sabadellencs que agafen el bus fins a Barcelona: “Anem com sardines en llauna”

Comentaris
To Top