Vallès

Barberà redueix un 10% el consum d’aigua des de l’entrada en emergència

El municipi se situa en 160 litres per persona i dia

Des que es va decretar l’estat d’emergència, el passat 1 de febrer, la ciutadania de Barberà del Vallès ha reduït el consum d’aigua per persona i dia en un 10% respecte a les últimes dades de l’ACA, segons destaca el consistori.

Sabemsa, empresa municipal subministradora de l’aigua a Barberà, indica que s’ha passat dels 175 litres a 160 litres per persona i dia, i per tant, s’estan començant a veure els resultats de les mesures d’estalvi que de forma generalitzada s’estan aplicant, i que caldrà continuar aplicant en els propers mesos.

Mesures d’estalvi

Arran de la situació, l’alcalde Xavier Garcés Trillo, ja ha reunit en dues ocasions el Comitè municipal de sequera, amb la presència de responsables polítics i personal tècnic municipal, per analitzar la situació dels pròxims mesos i aplicar diferents mesures d’estalvi generals i algunes més concretes que afecten a les instal·lacions esportives municipals.

L’Ajuntament remarca que, tot i que la crida a l’estalvi està tenint una resposta molt positiva entre la ciutadania barberenca, la sequera persisteix i s’han de mantenir les restriccions generals per estalviar el màxim d’aigua.

Campanya ‘Tanca l’aixeta’

En la línia d’incrementar l’estalvi d’aigua i en concret per a les empreses dels polígons industrials de Barberà del Vallès a la darrera reunió del Comitè Municipal de Sequera, entre d’altres, es va acordar que el Centre de Negocis Nodus Barberà organitzarà durant aquest mes de març una jornada amb mesures d’estalvi específiques pels grans consumidors.

En aquest sentit, Barberà s’ha adherit a la campanya ‘Tanca l’aixeta’ del Consell Comarcal del Vallès Occidental per sensibilitzar a la població i donar consells d’estalvi d’aigua.

Comentaris
To Top