Ciutat

El govern espanyol endarrereix la publicació dels índex de referència del preu del lloguer

La mesura podria sortir publicada al BOE a partir de divendres

Una noia jove entrant en un pis / AINA TORRES

El Ministeri d’Habitatge ha decidit endarrerir com a mínim fins divendres la publicació dels índex de referència del preu del lloguer. Aquest dimarts finalitzava el termini de consulta pública sobre aquest índex i, segons justifica el Ministeri, legalment cal habilitar 24 hores extra per respondre a tots els dubtes plantejats per ciutadans i institucions i esperar aquelles consultes que hagin entrat en registres que no són els del mateix ministeri, com per exemple les que hagin entrat via comunitats autònomes. Amb tot, el secretari d’Estat té previst signar avui la resolució per a la publicació al BOE, que no tindria lloc com a mínim fins divendres, segons apunten fonts ministerials.

Així mateix, el govern espanyol recorda que un cop es publiqui l’índex de manera oficial Catalunya podrà tramitar la declaració de les zones tensionades. De moment, la Generalitat és l’únic govern autonòmic que fins ara ha sol·licitat la seva aplicació.

El passat mes de juny, el Govern va ampliar de 60 a 140 municipis –inclòs Sabadell– on aplicar aquests índex i on resideixen 6,2 milions de persones i 80% del total de la població catalana, incloent pràcticament totes les localitats de l’àmbit metropolità de Barcelona; les quatre capitals, part de les comarques costaneres i d’altres de muntanya.

Des del primer moment, la mesura va aixecar les crítiques del sector immobiliari, com per exemple els API i els promotors, que sostenen que la limitació del preu del lloguer no ajudarà a rebaixar els imports de les rendes i traurà habitatge del mercat, que passarà al de venda. La conseqüència, afegeixen, serà que els lloguers s’encariran encara més.

Comentaris
To Top