Vallès

Barberà acull la primera Jornada de Plàstic Neutre: “Hem plastificat el planeta”

L’esdeveniment va servir per abordar la problemàtica de la contaminació plàstica

| Mathis Varille

Barberà del Vallès va acollir el passat cap de setmana la primera Jornada de Plàstic Neutre, organitzada per l’empresa Amplivo. L’esdeveniment va servir per abordar la problemàtica de la contaminació plàstica i presentar diverses solucions, que es van posar sobre la taula durant la trobada. En total, un centenar de persones es van trobar al Centre de Negocis Nodus del municipi barberenc.

Durant tot el matí es van poder seguir diverses ponències, com la del doctor en Biologia i líder del grup d’Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques), Fernando Valladares, que va impactar amb la seva declaració: “Hem plastificat el planeta. En l’atmosfera es troben microplàstics per tot arreu”. A més, va subratllar la falsa creença de la innocuïtat del plàstic, tot assenyalant la seva presència en el nostre cos i els efectes inflamatoris que genera.

Fernando Valladares, durant la conferència | Mathis Varille

Ell mateix va apuntar diferents qüestions que cal adoptar ja en el nostre dia a dia per fer front a la problemàtica: aplicar el coneixement científic, adoptar mesures en l’àmbit local i prendre consciència des d’un punt de vista individual.

La trobada va servir per escoltar les aportacions de figures en àmbits com l’esport, la tecnologia o el reciclatge des d’una perspectiva ciutadana. Accions i mesures que han de permetre compensar les emissions de plàstic de manera urgent.

| Mathis Varille

| Mathis Varille

Comentaris
To Top