Diners

L’ocupació als polígons de Sabadell, per sobre la prepandèmia

Càrrega i descàrrega de mercaderies, en una imatge d’arxiu, al polígon del Sud-oest de la ciutat / A. TORRES

L’activitat econòmica als set polígons d’activitat econòmica (PAE) de la ciutat –Can Feu-Hostafrancs, Can Roqueta, Gràcia Nord, Gràcia Sud, Parc Empresarial, Ripoll i Sud-oest– es recupera, després dels estralls que va suposar la pandèmia. Fa cinc anys, l’ocupació se situava al 79% i l’any 2021 va caure quatre punts, fins al 75%.

Segons les darreres dades facilitades per l’Ajuntament, d’una mostra de 1.523 naus analitzades, l’ocupació l’any 2023 ha aixecat el vol, fins al 80%: “Hem recuperat els nivells prepandèmia. Estem en un context d’estabilitat pel que fa als nivells d’ocupació de naus”, explica el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas. Malgrat l’alt percentatge en el conjunt dels PAE de la ciutat, la situació difereix en funció del polígon que s’analitzi: Sabadell Parc Empresarial, amb un 96%, o el polígon Sud-oest, amb un 87%, són els que tenen uns índexs d’ocupació més alts, seguits del de Can Roqueta (88%) o Gràcia Nord (78%)

D’altra banda, al polígon Ripoll és la zona industrial que té un percentatge de naus industrials sense activitat econòmica (62%). De les tres-centes i escaig naus disponibles, el 20% restant, se situen, principalment, als polígons Gràcia Sud, Gràcia Nord i Can Feu: “Volem continuar en aquesta línia amb la millora progressiva dels polígons, la creació d’infraestructures com el Portal Sud i la posada a disposició de més sòl industrial, entre altres, en coordinació amb els agents econòmics de la ciutat”, sentència Matas.

Pla Director

Recentment, i en relació amb l’estat dels polígons i per tal de revitalitzar-nos i fer créixer l’ocupació, es va arribar a un acord transversal entre totes les forces polítiques amb representació al consistori, entre els quals s’adquiria el compromís per a l’elaboració d’un Pla Director dels polígons d’activitat econòmica de la ciutat, consensuat amb la Taula del Desenvolupament, centrat en l’estratègia que s’ha de continuar durant la pròxima dècada.

Comentaris
To Top