Ciutat

Què simbolitza la bandera que oneja aquest dilluns a l’Ajuntament de Sabadell?

Aquest dilluns, 8 d’abril, es commemora el Dia Internacional del Poble Gitano. Per això, durant la jornada, a l’Ajuntament de Sabadell oneja la bandera de la comunitat, una adaptació de la simbologia de l’Índia. Es divideix en dues franges horitzontals, blava i verda, amb una roda roja en el centre.

La part superior, blava, simbolitza el cel, que és el sostre de la llar del poble romaní. La inferior, de color verd, simbolitza el sòl, el món pel qual transiten. La roda, també present en la bandera de l’Índia, expressa els desitjos de llibertat de circulació més enllà de les fronteres establertes, degut a la seva condició de poble nòmada.

En paral·lel, l’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb l’Associació Gitana de Sabadell i la Fundació Secretariat Gitano, commemoren el Dia Internacional del Poble Gitano amb un acte institucional que tindrà lloc a les 18.30 h al Saló de Plens de l’Ajuntament. Es preveu que hi assiteixin de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés i representants de les entitats gitanes. Durant l’acte, aquestes lliuraran els premis “Romanipen”, a persones que han destacat en la promoció del poble gitano.

Comentaris
To Top