Ciutat

El ple tomba la moció del PP per apropar el futur complex de pisos de la Roureda als joves

Amb els vots en contra de PSC, Junts i Sabadell en Comú Podem, l’abstenció de la Crida i els vots a favor d’ERC i VOX, la proposta ha quedat descartada. 

La moció del Partit Popular (PP) de Sabadell que proposava que el futur complex de pisos de la Roureda fos per a joves i no per a la gent gran va ser desestimada pel ple municipal que va celebrar-se dilluns. Amb els vots en contra de PSC, Junts i Sabadell en Comú Podem, l’abstenció de la Crida i els vots a favor d’ERC i VOX, la proposta va quedar descartada.

El regidor d’Habitatge, Eloi Cortés, va exposar que “no es tracta d’enfrontar generacions i col·lectius” i va afegir que ja hi ha dues promocions per a joves a Can deu i a Campoamor”. També s’hi va referir la regidora dels comuns Alejandra Sandoval, que va exposar que “tots estem a favor de la precarietat dels joves (…), però el projecte per a la gent gran ja està fet i això es pot estudiar per a projectes posteriors”.  La portaveu dels populars, Cuca Santos, va reblar que “no és enfrontar; és prioritzar qui té més necessitats en l’actualitat”.

El partit popular suggeria un lloguer social per a joves d’entre 19 i 35 anys, amb durada de cinc anys prorrogable i mantenint les mateixes condicions d’accés previstes per a la gent gran. El projecte del govern municipal contempla 100 habitatges de lloguer per a la gent gran d’entre 50 i 65 metres quadrats i 1 o 2 habitacions. Els preus oscil·len entre els 425 euros i 515 euros –amb despeses generals, manteniment, IBI, aigua i gas, consergeria i neteja incloses–. I els populars de Sabadell proposen que es mantinguin les mateixes condicions, però pels joves.

Comentaris
To Top