Ciutat

El PP proposa que el futur complex de pisos de la Roureda sigui per joves i no per a gent gran

Els populars presenten una moció al ple d’abril perquè el govern contempli canviar l’ús dels futurs pisos

Solar on es farà el Complex de Gent Gran, entre els carrers de Costabona, Àger, Rialb i la sortida de la ronda Oest / VÍCTOR CASTILLO

El Partit Popular (PP) de Sabadell proposa que el futur complex de pisos de la Roureda sigui per a joves i no per a la gent gran. La portaveu dels populars a Sabadell, Cuca Santos, presentarà una moció al ple d’abril perquè el govern municipal canviï l’ús dels futurs pisos que s’han de construir entre la sortida de la Ronda Oest (C-58) i els carrers de Costabona, Àger i Rialb. “Estem fent una ciutat d’esquena als joves i, per tant, sense futur“, sosté la regidora.

Santos es remet a les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE): el 60% de la població té un habitatge en propietat, dels quals només un 8% és menor de 30 anys i un 80%, de més de 55 anys. “La gent gran ja té altres complexos a Sabadell (de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central, amb un total de 333 pisos), el que cal és residències públiques. Com a mínim, una per districte”, exposa.

Quina és la seva proposta?

Santos proposa un lloguer social per a joves d’entre 19 i 35 anys, amb durada de cinc anys prorrogable i mantenint les mateixes condicions d’accés previstes per a la gent gran. El projecte del govern municipal contempla 100 habitatges de lloguer per a la gent gran d’entre 50 i 65 metres quadrats i 1 o 2 habitacions. Els preus oscil·len entre els 425 euros i 515 euros –amb despeses generals, manteniment, IBI, aigua i gas, consergeria i neteja incloses–. I els populars de Sabadell proposen que es mantinguin les mateixes condicions, però pels joves.

“Seria ideal tenir per tothom, però els recursos són limitats i qui més ho necessita ara són els més joves”, considera Cuca Santos. “No poden destinar el 80% del seu sou a pagar un lloguer, i el temps d’espera per accedir a un pis protegit de VIMUSA és de dos anys”. Santos també defensa que estimularia l’arribada de gent jove a “un barri envellit”.

El projecte del govern municipal reserva un 70% de la superfície per a places i jardins. Els parcs i zones enjardinades s’estendran més de 12.800 metres quadrats, amb parcs infantils i es també s’ha reservat un espai per més de 280 habitatges de lloguer social més.

Les obres del Complex Roureda, previstes per a finals del 2023

Comentaris
To Top