Oci i cultura

Assedegats

Relat del periodista i escriptor Blai Felip per Sant Jordi 2024 – Sabadell 2074

Blai Felip, periodista i escriptor

El foc els delata. I també la ferum, que impregna la nit fosca amb  la mescla de totes les putrefaccions. Barranc enllà, la ciutat és  morta. Reviu a estones amb xiscles que fa poc eren humans. El Ripoll és un camí erm i les seves bestioles han emprès l’èxode curs amunt,  rere unes escorrialles inexistents; o riu avall, cridades pel mar creixent.

Un viatge inútil cap a l’extinció. Davant nostre, la presa. Amb la fortor que desprèn i que l’olfacte, entrenat, ha après a  destriar entre totes les fetideses que l’aire reté. Som llops famolencs. Assedegats.

Som el resultat de la barbàrie que la podridura humana  ha creat amb coherència suïcida. La proximitat de l’alè de les víctimes ens afluixa les convencions.  Se’ns eixamplen els narius. I les baves, espesses, ens degoten  damunt les crostes resseques. Som llops famolencs. La violència que  la fam alimenta ens brilla als ulls. Els ullals s’esmolen i reclamen la  carn. Els músculs, tensos, esperen el senyal. No s’ho esperen, pobres desgraciats! Protegeixen amb afany de mercader avar els dipòsits  d’aigües podrides que la depuradora tresoreja. Som llops assedegats.

El xiulet. L’ordre ha estat donada. L’atac és letal. En el salt veig  alguna cara coneguda i espantada que la llum de les flames  desencaixa. Brams i flaire de sang.

Deia el govern que l’aigua ja no cau del cel. Tampoc l’espero.  Prefereixo el nèctar vermell que encara batega en aquest cos magre, moribund i pudent de qui era el meu veí, en Marcel.

Comentaris
To Top