Ciutat

ERC es presenta com a única opció el 12M: “Això va de Catalunya, no d’Espanya ni de Puigdemont”

ERC

Es postulen per a defensar el referèndum i impulsar les polítiques socials i econòmiques que ha iniciat el govern

/ VÍCTOR CASTILLO

ERC es presenta a les eleccions amb algunes premisses: lluitar pel referèndum d’autodeterminació de Catalunya i impulsar les polítiques socials i econòmiques que ha iniciat el govern de la Generalitat. “Hem aconseguit rècord d’ocupació, que l’I2 gratuït, dret a l’equitat menstrual…”, exposa Èlia Soriano-Costa, secretaria general d’ERC de Sabadell. En el marc laboral, proposen la reducció de jornada: “Hem d’avançar cap a la reducció efectiva de les 35 hores laborals, per a tots els sectors”, ha afegit Mingo Meseguer, president de la sectorial de Treball, Autònoms i Economia Social i conseller nacional d’ERC.

ERC

/ VÍCTOR CASTILLO

També ha tret pit Juli Fernàndez, exconseller de Territori i exalcalde de Sabadell, que sosté que “ERC està al costat de la gent i de Catalunya, cal un govern que miri per la gent”. L’exbatlle ha criticat els projectes de Junts i PSC: “Cal un govern que posi Catalunya i la seva gent per davant personalismes, que és el projecte de Puigdemont, i d’Espanya, el projecte d’Illa”, ha etzibat Fernàndez.

I quines són les prioritats d’ERC, actualment al timó de la Generalitat? L’educació infantil gratuïta i universal de 0 a 3 anys, reduir ràtios d’educació i incrementar professionals sanitaris i de seguretat i construir més pisos de lloguer social. “Cada any hem incorporat 850 Mossos d’Esquadra, el 23% són dones, la policia més feminitzada d’Europa”, exposa Fernàndez.

Fernàndez ha fet un repàs de les fites del govern actual: “Hem limitat els lloguers, l’impuls de la T-Jove sense zones, tenim més mestres, més sanitaris i més Mossos que mai, l’amnistia…”.  Fernàndez ha apel·lat els votants que vulguin continuar amb les polítiques impulsades i reclamin un referèndum sobre la independència perquè confiïn en la papereta d’ERC. “Deien que ni amnistia ni res d’això. L’amnistia ja està aquí, ara anem a per el ‘res d’això’, que és el referèndum”, apunta.

Juli Fernàndez ERC

/ VÍCTOR CASTILLO

Comentaris
To Top