Ciutat

Junts per Sabadell reclama l’aplicació de mesures urgents en la lluita contra l’atur juvenil

El cap de la secció local de la JNC, Esteve Monllor presentant la moció amb Lluís Matas, portaveu de Junts / D.S

Junts per Sabadell demanarà en el ple municipal d’aquest octubre l’aplicació de mesures urgents en la lluita contra l’atur juvenil. El grup municipal hi traslladarà una moció de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) per elaborar un pla estratègic d’ocupació, impulsar reformes que fomentin la contractació indefinida i fomentar l’emprenedoria entre aquest col·lectiu d’edat.

La proposta va ser presentada aquest dijous al CREC Coworking de Sabadell, de la mà del president local de la JNC, Esteve Monllor, i del portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas. La moció demana que el pressupost municipal incorpori una partida per a fomentar l’emprenedoria i l’autoocupació.

El text també desgrana diferents actuacions que les institucions han de prendre: una reducció del 80% de la quota d’autònoms als menors de 30 anys fins als primers 36 mesos i del 50% fins el mes 48; bonificacions en impostos i taxes municipals; i línies d’ajuts per les empreses que facin contractes indefinits a menors de 30 anys.

Monllor va assenyalar que “l’Estat espanyol té la taxa d’atur juvenil més alta de l’UE, d’un 39,9% des de l’inici de 2021″. A més, va apuntar que la taxa d’abandonament dels estudis també és superior respecte la mitjana europea: “Al conjunt de l’UE un 10,2% dels joves deixen els estudis mentre que a l’Estat espanyol la xifra puja fins a un 17,3%”.

Un altre punt destacat de la moció fa referència a la desocupació juvenil: “Cal incrementar la contractació juvenil no temporal i la inserció en el mercat de treball, incentivant la contractació i apostant per la formació en sectors de producció estratègics”.

Comentaris
To Top