Ciutat

FOTOS | Imatges de l’espectacular pluja a Sabadell

La ciutat va registrar el dia més plujós de l’any, amb gairebé 100 mil·límetres

Aquest dilluns va ser el dia més plujós de l’any a Sabadell. De fet, al conjunt del país, es va registrar la jornada més plujosa des del novembre del 2021, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). A la nostra ciutat, la precipitació es va acumular especialment durant la tarda, entre les 17 i les 19 hores, una franja en què es van superar els 30 mil·límetres, segons dades de l’Estació Automàtica del Parc Agrari.

De fet, pel que fa les superacions del llindar d’intensitat -litres en mitja hora-, Sabadell destaca amb 20,6 litres per metre quadrat en aquest temps, només superat per Barcelona amb 22,5 litres, Viladecans (21,2) i Tarragona (23,5). Al llarg de tot el dia, el volum recollit a la nostra ciutat va superar els 94 mm, un dels valors més alts dels municipis a Catalunya.

Incidències menors a Sabadell

De fet, el Vallès Occidental va ser una de les comarques on més aigua va caure. Això va fer que la majoria de les trucades per emergències es concentressin en ciutats com Terrassa (135), on un enfonsament parcial a la cobertura del pavelló de Can Jofresa va obligar a evacuar 300 persones aquest dilluns a la tarda. També es van reportar incidències a Sant Cugat del Vallès (130) o Vacarisses, on també es van fregar els 90 mil·límetres durant el dilluns. A Sabadell, s’han rebut una seixantena d’avisos al 112, sense danys de gravetat. La majoria van tenir a veure amb la retirada d’algun arbre que havia caigut, per exemple, a Raval d’Amàlia.

Durant la tarda es va tancar l’accés al riu Ripoll pels passos de Can Batlle i La Clota. Amb tot, la pluja de les darreres hores ha fet incrementar el cabal dels rius, tot i que sense generar grans afectacions. Aquest és el cas del riu Sec, amb una crescuda espectacular, com mostren les imatges.

La pluja de les últimes hores al riu Sec | Victor Castillo

La pluja de les últimes hores al riu Sec | Victor Castillo

Pluja a Sabadell | David Chao

Pluja a Sabadell | David Chao

Pluja a Sabadell | David Chao

Pluja a Sabadell | David Chao

Pluja a Sabadell | David Chao

Pluja a Sabadell | David Chao

Pluja a Sabadell | David Chao

Pluja a Sabadell | David Chao

VÍDEO | L’enginy dels ànecs del parc de Catalunya per aprofitar la pluja

Comentaris
To Top