Ciutat

Els fills de la dona accidentada al Tobotronc d’Andorra denuncien el parc

La dona de 54 anys ha estat traslladada a l’Hospital Taulí i evoluciona favorablement. La seva família ha denunciat al parc Naturlandia per negligència i la fallida del protocol d’accidents.

La dona havia anat al parc companyada de tota la família, els seus fills ja coneixien l’atracció d’altres ocasions. Havien passat uns dies esquiant i van decidir visitar el parc i pujar a la què es considera l’atracció «estrella» del parc, el Tobotronc. Anava asseguda a una de les vagonetes juntament amb una neboda de 13 anys al seient del davant. El fill de la dona accidentada ha explicat que durant l’acomodament de la seva mare -que hi pujava per primera vegada- «el treballador va explicar a la nena com s’havia de lligar el cinturó, però en cap cas va informar la seva mare que hi havia un altre cinturó al darrere, per la qual cosa la dona va donar per correcte la fixació del davant. En un segon control, a 2.000 metres d’altitud, just abans d’iniciar el descens, l’altra treballador tampoc va informar la dona de l’existència d’aquest cinturó, ni es va adonar que no el portava posat. La dona va iniciar el descens, amb normalitat fins que a la tercera corba, va sortir disparada, xocant finalment contra una tanca. Aquesta informació donada pels familiars, contrasta amb el comunicat emès pel parc en el qual s’assegurava que s’havien seguit tots els protocols de seguretat pertinents.

Els familiars també denuncien la fallida del servei de protocol d’accidents del parc, ja que en un primer moment van trucar al telèfon d’emergència que consta al tiquet de l’entrada però després de 8 minuts sense resposta, una infermera -usuària del parc- va trucar al 112 i va demanar l’helicòpter. La mateixa infermera va practicar un primer reconeixement a l’accidentada. De resultes del fort impacte la dona, es va trencar 8 costelles, va patir traumatisme toràcic i fractura del peroné. La dona va ser traslladada en helicòpter fins a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, sent ingressada a l’UCI, amb pronòstic greu. Aquest dimarts, va ser trasllada l’Hospital Taulí, on es recupera favorablement de les ferides.

To Top