Ciutat

Serracant afirma que el cas de l’ocupació de Gràcia és “injust” i “aïllat”

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant / LLUÍS FRANCO

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha qualificat “d’excepció” la situació de l’ocupació de la casa de la família d’en Xavier Girbau que estava a la venda i que està situada al carrer Fiveller número 145. Una família de sis membres -amb dos menors discapacitats- van ocupar-li el pis. “És un cas aïllat“, ha remarcat Serracant, que ha afegit que aquesta és una situació “injusta” i “molt preocupant”. En aquest sentit, ha confirmat que tractarà el problema amb l’Agència Catalana de l’Habitatge amb la qual té un contacte diari.

Amb tot, l’alcalde ha recordat que el cas està en procés judicial. Es dona el cas que la família ocupant no pot sol·licitar cap habitatge d’emergència social perquè només ho poden fer els ciutadans amb un any d’empadronament. L’Ajuntament disposa un centenar d’habitatges d’emergència social, però en tenen 400 sol·licituds. “Hi ha un problema que la Generalitat i el Ministeri ha de col·laborar. Hem de trobar solucions més efectives”, ha assenyalat. Per solucionar aquesta situació, Serracant parlarà amb el seu homòleg de Badia del Vallès, el muncipi originari de la família ocupant.

D’altra banda, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha publicat a Twitter les dades del Servei d’Habitatge a Sabadell. Segons aquestes xifres, dels 88.000 habitatges de la ciutat, 7.500 estan buits. En total 1.111 immobles estan ocupats, dels quals el 92% són d’entitats financeres. S’han posat 381 denúncies d’ocupació d’immobles, però només 12 d’aquestes (el 3%), han estat denunciades com a “domicili habitual” i 9 d’aquests habitatges retornats immediatament als seus legítims titulars (en hores).

Comentaris
To Top