Ciutat

Serracant tanca el nou conveni de l’Ajuntament a tres mesos de les eleccions

El govern arriba a un acord amb els treballadors després de quasi dos anys de negociació i a tres mesos de les eleccions

Treballadors de l'Ajuntament reunits el passat 13 de febrer / O.E.

L’Ajuntament de Sabadell ha tancat el nou conveni laboral dels treballadors municipals després de quasi dos anys de negociació. L’alcalde, Maties Serracant, ha presentat aquest matí l’acord, que ha necessitat 200 hores de debat i 57 meses de negociació entre l’Ajuntament i els representants sindicals. El conveni, amb una duració de tres anys, preveu una millora salarial i suposa la creació de nous de treball per marcar “el relleu generacional” a la institució.

El nou conveni laboral arriba després d’una negociació complicada, que s’ha allargat des de l’abril de 2017. L’acord es produeix just tres mesos abans de les eleccions municipals. La proximitat amb els comicis ja havia despertat crítiques dels sindicats, que apuntaven a “l’electoralisme” de l’equip de govern.

Més personal, més remunerat

L’acord suposarà un augment gradual del personal de l’Ajuntament, a més d’una millora en la retribució dels treballadors públics. En concret, s’augmenta la partida de personal per aquest exercici en 1,17 milions d’euros, una pujada a la que s’ha de tenir en compte que s’incorporen al capítol de personal les empreses de titularitat municipal Promoció Econòmica i Informàtica Ajuntament de Sabadell.

Segons el govern, s’analitzaran millor les necessitats laborals dels treballadors i s’afavorirà la incorporació de noves cares per tal de suplir l’elevada edat mitjana del personal de l’Ajuntament.

Pel que fa a la Policia Municipal, on hi han fortes crítiques per les condicions laboral, el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha destacat que hi haurà més interval de freqüència entre els torns de nit i un augment de personal de 32 persones aquest any.

Neguen motivacions electorals

Serracant ha celebrat l’acord i l’ha considerat “satisfactori” davant d’un “context difícil” per la proximitat de les eleccions sindicals i dels comicis municipals. En aquest sentit, l’alcalde ha negat que existeixi cap motivació relacionada amb les eleccions del mes de maig. “Ha estat així per com han avançat els terminis”, ha assenyalat Serracant.

L’acord ha comptat amb el suport dels dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, i de la pràctica totalitat dels treballadors de la casa, reunits en assemblea el passat 13 de febrer.

Comentaris
To Top