• Publicitat

  ‘Fengshui’: ordre per a nosaltres

  És una antiga filosofia japonesa que consisteix a trobar l’equilibri al lloc on vivim i que la manera en què l’habitem ens aporti energies positives
  Redacció
  24 de setembre de 2022

  Amb la tardor que tot just acaba de començar, i el canvi de temps que estem notant en els darrers dies, arriba el moment de treure algunes peces de roba d’abric de l’armari. I fer aquest canvi també pot ser el moment per aprofitar i ordenar la casa, més si després de les vacances d’estiu encara no ens hi hem situat. El fengshui és una de les filosofies xineses més conegudes que ens ajuden a viure en harmonia amb els nostres espais, a casa nostra.

  La tradició assegura que fer-ho aporta benestar, positivisme i, en definitiva, ens ajuda a què l’energia flueixi i tinguem una millor qualitat de vida. En general, l’excés de coses no deixa fluir l’energia, igual que és imprescindible tenir els espais nets i ordenats, en els quals poder-nos moure fàcilment i trobar les coses que busquem sense haver de remenar múltiples calaixos i, potser, evitant-nos alguna discussió. Tant per allò que acumulen per si a cas com per una decoració excessiva, que poden provocar que tinguem una saturació constant per la quantitat de coses que ens rodegen.

  Segons els experts, un primer pas que pot fer tothom és eliminar tot allò que no fem servir o estigui trencat. El dormitori és un dels espais clau en què es pot aplicar aquesta tècnica, per les hores que hi passem dormint i la importància que té el son. Per això, per exemple, tenir el llit orientat al sud genera molt flux de chi (energia vital), la qual cosa és bona per les persones matineres, però gens per les introvertides. 

  Els miralls no ens miren

  Un altre element a tenir en compte són els miralls. Segons aquesta filosofia, no s’han d’orientar de manera que ens hi veiem reflectits quan dormim o descansem. També és important pensar en les tecnologies. Tenir una televisió a l’habitació i molts altres aparells electrònics potser no és tan bona idea com pensaves. La llum d’aquests dispositius just abans d’anar a dormir fa que ens costi més agafar el son i que aquest sigui menys profund i de retruc, plaent.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: