• Publicitat

  Mobles a mida: una bona alternativa  també per a cuines i banys

  Encara que són de les estances més estandarditzades en un habitatge, especialment quan és d’obra nova, són susceptibles a encaixar modificacions a l’hora de dur a terme alguna reforma
  Redacció
  23 de juliol de 2022

  Alguns dels espais dels habitatges són els que acostumen a estar més estandarditzats, especialment si es tracta d’obra nova. Poden presentar més dificultats a l’hora de fabricar el seu mobiliari a mida. La majoria de vegades, ja estan dissenyats d’una manera molt concreta i adaptada a la configuració de l’estança. Ens referim a la cuina i al bany, que, molt possiblement, durant els seus anys de vida, hauran de ser reformats.

  Els banys i lavabos poden ser les estances d’un habitatge que més problemes d’espai presentin. Les principals característiques d’aquests espais és que siguin funcionals, còmodes i, sobretot, pràctics per al seu ús diari. Davant una reforma d’un lavabo és imprescindible que totes les peces i els seus elements encaixin. Sanitaris, mobles, la dutxa o la banyera o tots dos, i els prestatges s’han d’encabir de manera inexorable i, en moltes ocasions, hi ha molt poc marge a la imaginació o, més ben dit, a la confecció d’uns mobles a mida.

  Sovint, aquestes estances tenen l’espai just per a cada element, i per això no queda molt marge per triar. Però, en moltes oportunitats, els mobles dissenyats a mida poden representar una gran solució per un lavabo. D’entrada, ens possibiliten el fet d’aprofitar cada racó sense malgastar espai, com per exemple quan, com passa sovint i per diversos motius, es decideix suprimir una banyera pot substituir-la per un plat de dutxa, que pot ser molt més funcional pels habitants de la llar. A més, també permet donar-li un toc més personal a l’estança.

  Venir de sèrie

  Pel que fa a la cuina, també acostuma a ser una de les parts de la casa o pis que ja ve, podríem dir-ne de sèrie. A la gran majoria de blocs de pisos, per exemple, la cuina és freqüent que sigui la mateixa, quan al mobiliari i, en canvi, altres habitacions, es poden omplir amb el mobiliari que agrada a qui ha de viure-hi.

  És molt corrent que, quan s’escomet una reforma d’una cuina, s’opti per fer canvis, sempre adaptant-se a l’espai del qual es disposa, òbviament. És el moment de, ben assessorat per una empresa del ram, de dissenyar tot a la manera dels propietaris, amb un mobiliari que agradi més en tots els sentits, de forma, de materials o de colors. Hi ha tot un ventall d’alternatives i opcions per adaptar-se als gustos de cadascú o d’apostar fermament per les noves tendències.

  Cal tenir molt en compte que, quan es decideix reformar una cuina, el més bàsic i el que ha de prevaldre per sobre de tot és l’espai del qual es disposa, per sobre de formes, materials dels mobles o colors. Alguns aspectes importants quant a la distribució i que s’han de sospesar correctament són, per exemple, la col·locació dels electrodomèstics, els armaris, l’espai de treball al taulell, la pica i, si hi ha la possibilitat, també dissenyar un espai per situar una taula i les seves corresponents cadires.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: