• Publicitat

  Decoració per a prohibir el pas a l’estrès

  La decoració és capaç de convertir la llar en un refugi lliure de l’estrès diari
  Guillem Plans
  8 de desembre de 2022

  La decoració és capaç de convertir la llar en un refugi lliure de l’estrès diari, un oasi on aïllar el col·lapse mental que ens acompanya durant les llargues jornades laborals. A vegades, no n’hi ha prou amb treure’s les sabates o descordar-se els sostens en arribar a casa. És per això que a continuació us deixem un reguitzell de consells per millorar el nostre benestar quan travessem la porta de l’entrada i necessitem una mica de pau. Són molt més fàcil d’aplicar del que sembla!

  1. Espais més buits per a la pau mental

  El minimalisme va ser una resposta al brogit, al caos i a l’estrès que comporta viure en una ciutat immensa. El corrent estètic defensa espais més buits, menys carregats, més purs. En definitiva, per crear un entorn que ens permeti aconseguir un estat de pau mental i desconnexió, d’higiene mental. L’estil es pot traslladar perfectament a qualsevol llar: es tracta de treure de casa tot allò que, a vegades sense ser-ne ni conscients, pot fer nosa, satura les estances i ens allunya de trobar un estat de benestar, sense estrès. 

  2. Ordre a sala! Una casa endreçada

  Si duem una vida massa atrafegada, amb poc temps per a nosaltres, el nostre estat mental quedarà projectat a dins de casa, en forma de desordre. I això encara farà incrementar més l’estrès: arribem de la feina i, lluny de poder trobar pau, topem amb roba per tot arreu i plats acumulats a la pica. Així és impossible treure’s del damunt la sensació de feina pendent. Contràriament, una casa ben neta i endreçada encomana harmonia. Així doncs, sense arribar al punt d’obsessionar-nos, convertim la porta d’entrada de casa en una frontera per barrar el pas a l’estrès!

  3. Plantes i flors: un toc de verd

  Hi ha múltiples estudis que demostren els beneficis de tenir plantes a l’interior de casa. Per exemple, el grup d’investigació Naturib va demostrar que les plantes interiors van millorar l’estat anímic durant el confinament més estricte, aportant calma i optimisme i reduint l’estrès i l’angoixa. Són estèticament agradables, depuren l’aire mitjançant la fotosíntesi, absorbeixen les males olors i, si aconsegueixes que es facin boniques, milloren l’autoestima. No oblidem, tampoc, que fan companyia. D’altra banda, les flors també són beneficioses, omplen de colors agradables la casa i desprenen bons aromes. 

  4. Colors que relaxin la ment

  Artistes com Kandinsky, psicòlegs i investigadors coincideixen en relacionar el blanc amb la puresa. Una convenció social fàcilment traslladable a les parets de casa, on els colors poden reduir la sensació de contaminació. Tenyir de tonalitats clares i càlides la llar, per tant, és confortable i pot contribuir a combatre l’estrès del dia a dia. 

  5. Aïllar els espais de teletreball

  El teletreball ens ha fet la vida més fàcil i redueix l’estrès d’haver de desplaçar-se cada dia fins a la feina. Per tant, menys hores d’embussos i més temps per a nosaltres. Ara bé, té un inconvenient molt evident: és fàcil que la vida laboral conquereixi l’espai de desconnexió, sense que en siguem conscients. Per a reduir l’estrès, és necessari que s’aïlli l’espai on es teletreballa. Si és possible, en una habitació a part. I si no ho és, res de deixar el portàtil, fulls de comptabilitat i carpetes escampats pel menjador, una vegada hagi acabat la jornada laboral. 

  6. Les bones fotos, ben a prop

  En els moments d’estrès, saber que hi ha algú a prop amb qui comptar és un flotador on agafar-se. Les parets de casa ens ho poden recordar, si estan decorades amb una fotografia bonica que ens evoqui bones sensacions. 

  7. Llum solar, bon estat d’ànim

  La llum del sol té efectes evidents sobre el nostre estat d’ànim. En moments d’estrès, comptar amb una bona il·luminació natural pot ajudar. Persianes amunt, cortines primes i fora els armaris corpulents que tapin els rajos solars. 

  8. Espelmes i música: la nostra tria

  La redacció del D.S. té la seva tria de propostes per a relaxar-se després de jornades de feina intenses. Aquestes són algunes de les tècniques dels periodistes per deixar enrere l’estrès en arribar a casa: una llista de reproducció de Spotify relaxant, un bany amb espelmes i una copa de vi, una làmpada de sal “que desprengui bones energies” o encens aromàtic. 

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: