• Publicitat
 • Publicitat

  Tardor: l’estació de la llum

  Amb el canvi d’hora, tornen les tardes amb menys llum exterior, fet que ens obliga a tenir una bona il·luminació a casa
  Sergi Estapé
  23 de novembre de 2022

  El canvi d’horari promourà que gaudirem d’estones amb menys lluny. Ben aviat a la tarda, es farà fosc i serà el moment de comprovar si a casa disposem d’una il·luminació correcta. Sempre és millor la llum solar, especialment pel que fa a la nostra vista, però quan arriba aquest moment, hem d’estar previnguts. L’oferta per trobar una làmpada ideal per al sostre, o un de taula, o també de peu, és molt àmplia a tota la comarca.

  En el moment d’il·luminar la nostra llar, és bàsic tenir molt presents les necessitats de cada espai. Cada estança de la casa necessita una llum concreta, perquè ni es fa servir el mateix temps ni amb la mateixa intensitat. De totes les habitacions d’un habitatge, es considera que són el bany i la cuina les que necessiten una lluminositat més intensa.

  Les estances on fem vida i els dormitoris, per la seva banda, necessiten una il·luminació localitzada allà on sigui necessari i que sigui eficient en uns punts concrets. A vegades, amb una llum de poca potència i alt rendiment, n’hi ha prou per a dur a terme activitats com poden ser llegir o treballar.

  Actualment, són les bombetes led les que ofereixen una eficàcia lluminosa més alta. Són llums de baix consum, cosa que suposa una despesa elèctrica inferior als fluorescents compactes i, a més, compten amb una durabilitat superior. La seva durabilitat i eficiència és inqüestionable i, a la llarga, tot i que poden ser més costoses, l’usuari hi surt guanyant.

  Sempre llum natural

  És evident que, sempre que es pugui, s’ha de fer servir la llum natural. Quan arriba aquesta època, i les làmpades o la il·luminació no natural es fa necessària, s’han de tenir en compte algunes recomanacions, com no deixar llums encesos que no es fan servir. Sembla un consell obvi, si bé, dissortadament, és una cosa que passa massa sovint a les llars o a les empreses.

  També és rellevant mantenir les bombetes i les pantalles netes per augmentar la lluminositat i reduir al mínim la il·luminació ornamental en exteriors, com en jardins o terrasses.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Publicitat
 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: