• Publicitat

  Gelaters únics ben creatius

  El granissat de menta natural, gelat de Belgues, el de llimones de l’avi o d’amanida caprese, opcions diverses
  El gelat de galetes Belgues, unes postres úniques de la bomboneria Genescà / VICTÒRIA ROVIRA
  Redacció
  9 de febrer de 2021

  De les moltes gelateries que hi ha a Sabadell, posem l’accent en aquelles artesanes que fan una aposta decidida per l’originalitat dels seus ingredients. A més de deliciosos, són gelats únics.

  El pastisser Joaquim Genescà va decidir elaborar gelats, granissats i orxata a l’establiment Genescà de la Ramba “fa uns quinze anys per diversificar l’oferta a l’estiu”. Elaboren artesanalment una quinzena de sabors, però el més identitari és el de galetes Belgues, ja que són unes postres que va engegar el seu avi fa 90 anys. “Té nata, mantega –un dels ingredients bàsics de les galetes–, sucre i Belgues esmicolades. Agrada molt”, destaca. De fet, no es pot trobar enlloc més. Com a bomboners, s’elaboren ells mateixos la xocolata, amb 20 tones anuals. Per tant, el gelat de xocolata al 70% de cacau triomfa. Fa uns cinc anys, van apostar pels granissats de fruita natural: taronja, llimona i maduixa. “Hem estrenat el de menta infusionada i és molt refrescant”, apunta.

  Un dels nouvinguts a l’univers fred és el forner Carles Armengol. Es va estrenar l’estiu passat amb una proposta valenta: gelat de coca d’oli, que tot i que l’ha tret de l’aparador, es planeja tornar a recuperar perquè és “una senya personal”. Ara sorprèn amb un gelat de llimona de l’hort del seu avi a Castellbisbal. “És quilòmetre zero. N’hem collit 300 i es nota la qualitat en el gust, l’aroma…”. Estudia crear un gelat de croissant de xocolata, un dels punts forns del forn.

  Els italians de Gelarte sorprenen amb un gelat d’amanida caprese amb tomàquet, mozzarella i alfàbrega. També en fan de formatge gorgonzola, de galeta d’albercoc, de basilisc o de panettone, reinventant el clàssic italià.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: